توضیحات محصول
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
رشد وتوسعه تئوری اثباتی حسابداری
مشکلات و موانع تئوری اثباتی حسابداری
تئوری اثباتی حسابداری علم طبیعی یا علم خارجی و غیرعادی
نقش بی نظمی ها
انتخاب تئوری
نتیجه گیری
بخشی از متن
چکیده
این مبحث به بررسی توسعه تئوری های اثباتی می پردازد و آن را با 3نظریه استاندارد علمی _پوپر (1959)، کوهن (1996 ) و لاکاتوس (19 )_مقایسه می کند . تئوری های اثباتی حسابداری یکی از پرنفوذ ترین برنامه های تحقیقاتی حسابداری در طول 4 دهه اخیر بوده است. یکی از مهمترین مقایسه های که واتس و زیمرمن برای مشروعیت و معروفیت نظریه هایشان به آن متوسل شده اند ، این است که دیدگاه تئوری حسابداری شبیه همان چیزی است که در علم وجود دارد. بنابراین این نکته برای ما حائز اهمیت می باشد که : تا کجا می توان حسابداری را در قالب یک علم مطالعه کرد و همچنین اینکه چگونه توسعه تئوری های اثباتی حسابداری با سه استاندار علمی مقایسه می شود. چنین مقایسه هایی فهم و درک ما را از فرایند گردش و پیشرفت تئوری های اثباتی حسابداری در دهه اخیر افزایش می دهد و روش شناختی را که باعث ایجاد اختلاف و شکاف می شود را یاد آوری می کند. این مبحث نشان می دهد که درمطالعه حسابداری در قالب یک علم طبیعی و ذاتی بعضی از محدودیت ها وجود دارد. علاوه بر این موضع روش شناختی آن با هیچکدام از نظریه استاندار علمی مطابقت ندارد . بلکه شامل عناصری از هر سه مورد آن می باشد. در نهایت این مبحث بعضی از وقفه ها و شکاف های روش شناختی را در تئوری های اثباتی حسابداری را معرفی می کند.
- 1. مقدمه
در این مبحث توسعه تئوری اثباتی حسابداری بررسی می شود و آن را با سه نظریه استاندارد علمی مقایسه می کند. در اینجا برخی مسائل گیج کننده در باره اینکه تئوری اثباتی حسابداری چیست ، وجود دارد . اگر از تعریف تئوری حسابداری که در سال 1986 در کتاب واتز و زیمرمن ارائه گردیده است (به طور مثال، تئوری حسابداری: جستجو برای توضیح و پیش بینی روش های حسابداری و حسابرسی می باشد) برای معنی کردن تئوری اثباتی حسابداری استفاده شود آنگاه : مطالعه انتخاب های حسابداری و روش های حسابرسی تشکیل دهنده تئوری اثباتی حسابداری می باشد. این تئوری در فصل های 8-14 واتز و زیمرمن بحث شده است (1986). همچنین در همان زمان واتز و زیمرمن (1986:1) بیان نمود ند که که کتابشان در جستجو برای تشریح ادبیات تجربی مبتنی بر اقتصاد در حسابداری است و آن را توضیح داده است ، در کتابشان علاوه بر مطالعه انتخاب های حسابداری ،بازار سرمایه مبنای تحقیقات می باشد. علاوه بر این واتز و زیمرمن (37 :1986) بیان داشتند که در مبحث بال و برون در سال 19 تحقیقات اثباتی در حسابداری به طور اولیه معرفی شده است . بنظر می رسد که آنها پیشنهاد می دهند که تئوری اثباتی حسابداری شامل هر دو مقوله تحقیقات حسابداری مبتنی بر بازار سرمایه و تحقیق برای انتخاب های حسابداری می باشد . این مبحث می پندارد که تئوری اثباتی حسابداری شامل هر دو برنامه تحقیقاتی می باشد .این کاربرد مشابه با ادعای واتز و زیمرمن (8: 1986) است که آنها اصطلاح اثباتی را متفاوت با هنجاری یا تجویزی به کار می برند .
تئوری اثباتی حسابداری یکی از پر نفوذترین تحقیقات حسابداری در طول 4 دهه اخیر بوده است . که باعث بوجود آمدن تعداد زیادی تحقیقات تجربی برای ارزیابی میان ارقام حسابداری ، قیمت سهام وبازده ، و تعیین انتخاب های حسابداری به وسیله مدیریت شده است. و این مسئله باعث پیدایش تعدادی از مجلات حسابداری گردیده است که از برجسته ترین آنها می توان مجله حسابداری و اقتصاد نام برد . برین و سایرین در یک بررسی در دانشگاه U.K کیفیت مجلات را تعیین کرد و دریافت که 4 نوع مجلات حسابداری وجود دارد که شامل مجله حسابداری و اقتصاد ، مجله تحقیقات حسابداری ،بررسی حسابداری ، حسابداری و سازماندهی و اجتماع می باشد. مجلاتی که در سه نوع اول چاپ شده اند مجلاتی هستند که تئوری اثباتی در آن مسلط می باشد. صرف ارقام مجلات در این دو نمونه منتشر شده در مجلات اصلی حسابداری وغلبه تئوری اثباتی حسابداری در برنامه های دکترا در امریکا و دیگر کشورها سلطه و غلبه تئوری اثباتی حسابداری را تصدیق می کند. در حقیقت ضرورت تحقیقات تجربی به عنوان رویکرد تحقیقاتی مسلط را می توان به خواص تئوری اثباتی حسابداری نسبت داد. بنابراین قضاوت درباره نفوذ وسیع تئوری اثباتی حسابداری به وسیله تعداد سرفصل های تحقیقاتی ، تعداد و غلبه مجلات به وجود آمده، و تسلط تئوری اثباتی حسابداری در برنامه های دکترا، نشان داده می شود.
یکی از مهمترین مقایسه هایی که واتز و زیمرمن ( فصل 1 :1986) برای مشروعیت و معروفیت تئوری اثباتی حسابداری به آن متوسل شده اند تطبیق دیدگاه تئوری و آنچه که در علم است ، می باشد. آنها به فلسفه های مختلف علمی برای دفاع از دیدگاه تئوریکیشان ، که همانند علم است و برای تطبیق روشها و برای بی اعتبار کردن تئوری های هنجاری ، استناد می کنند. در اینجا اهمیت تئوری اثباتی حسابداری در طول 4 دهه ، و بررسی اینکه حسابداری چقدر می تواند در قالب یک علم طبیعی بررسی شود و چه محدودیت هایی در مورد آن وجود دارد ، بیان می شود . دانش وعلمی که واتز وزیمرمن برای مشروعیت تئوری هایشان بکار بردند جالب می باشد زیرا چنین مقایسه هایی می تواند درک ما را از چگونگی گردش و پیشرفت تئوری اثباتی حسابداری و آنچه که به عنوان شکاف روش شناختی باقی مانده ، افزایش دهد.
و ...
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید