توضیحات محصول
پاورپوینت برش های جراحی
قسمتی از متن پاورپوینت
انواع برش ها
برش اینگوینال : از این برش اغلب جهت دسترسی به کورد و بیضه ها در بالغین یا اطفال استفاده می شود. جهت درمان کریپتورکیدیسم( عدم نزول بیضه ها به درون کیسه بیضه) معمولا از همین روش استفاده میشود. این برش روش انتخابی در جراحی رادیکال ارکیدکتومی محسوب میشود.
برش اسکروتال: از این به شرط دسترسی به محتویات اسکروتوم استفاده میشود. برخی از جراحی ها شامل: گرفتن بیوپسی از بیضه ها، ارکیدکتومی، ارکیوپکسی میباشد. جهت زدن این برش باید ابتدا پوست بیضه کشیده شود و یک برش روی پوست و عضله دارتوس داده شود. جهت اکسپوز بیضه ها لایه تونیکا واژینالیس باز می شود
برش گیبسون : این برش شکم خارج صفاقی جهت دسترسی به بخش تحتانی حالب و همینطور پیوند کلیه مورد استفاده قرار می گیرند. این برش از داخل خار خاصره قدامی فوقانی شروع شده و به صورت منحنی به سمت داخل و پایین تا بالای سمفزیس پوبیس ادامه دارد .در ابتدا عضله مایل خارجی و غلاف رکتوس برش داده می شود. عضله رکتوس به سمت خط وسط کنار زده می شود. عضلات مایل داخلی و فاشیای ترنسورسالیس جهت اکسپوز صفاق برش داده می شود. جهت اکسپوز حالب و عروق ایلیاک صفاق به سمت خط وسط کنار زده میشود. در صورت نیاز به اکسپوز بیشتر می توان شریان و ورید اپی گاستریک تحتانی را لیگاتور نمود و عضله رکتوس را برش داد.
برش فلنک : این برش جهت دسترسی مستقیم به غدد آدرنال کلیه و بخش پروگزیمال حالب استفاده می شود. در این برش نباید حفره صفاقی باز شود. این برش به سه دسته تقسیم می شود
1.سابکوستال
2.ترنس کوستال
3.اینتراکوستال
1.سابکوستال : در مواردی که تصاویر رادیوگرافی نشان می دهد که کلیه ها در موقعیت پایین تر قرار داشته یا جراح قصد دسترسی به بخش میانی حالب را دارد اندیکاسیون دارد. خط برش به طور مورب از غلاف رکتوس و عضله ساکرواسپاینالیس امتداد می یابد. عضله لاتیسموس دورسی ،مایل خارجی و مایل داخلی توسط کوتر برش داده می شود. جهت نیاز به اکسپوز بیشتر عضله عرضی شکمی نیز برش داده می شود.
2.ترنس کوستال : جهت اکسپوز کامل کلیه موارد بالا بودن کلیه و نیاز به برش دنده اندیکاسیون دارد. برش درست روی دنده موردنظر که قصد برداشتن آن را داریم زده می شود.
3.اینتراکوستال : معمولا بین دنده ۱۱ و ۱۲ انجام می شود.
نفرکتومی
نفرکتومی به معنای برداشت کامل، پارشیال و یا رادیکال کلیه است. معمولآ از برش Flank در نفرکتومی بهره می گیرند.
برش Midline نیز ممکن است در رادیکال نفرکتومی و بدخیمی مورد استفاده قرار گیرد.
در مواقعی که کلیه جهت پیوند به فرد دیگری برداشته می شود، بعد از خارج کردن کلیه، باید فورا درون ظرف یخ قرار گیرد، این کار جهت کاهش متابولیسم کلیه و جلوگیری از نکروز توبول ها انجام می پذیرد.
پرستاران اتاق عمل وظیفه اصلی را در تهیه و آماده سازی ظرف یخ بر عهده دارند.
جهت این کار باید ابتدا آب استریل شده را درون ظروف مخصوص ریخته و با دستگاه های ویژه یخ زده شوند.
آماده سازی ظروف یخ زمان بر است و فرد اسکراب یا سیرکولار باید از قبل تدارک آن را دیده باشند.
Subtotal Nephrectomy
در نفرکتومی Subtotal یا پارشیال ممکن است قسمتی از قطب فوقای یا تحتای کلیه برداشته شود. البته می توان برای برداشت تومورهایی که در قست میانی کلیه قرار دارند نیز از این روش استفاده کرد.
نفرکتومی پارشیال در موارد زیر اندیکاسیون دارد:
انجام بیوپسی کلیه
برداشت توده های سرطانی کوچک
برداشت سنگ که باعث آسیب به بافت های پارانشیمال اطراف شده است.
آسیب کلیوی ناشی از تروما
مراحل نفرکتومی ساب توتال
1- بیمار به صورت لترال کلیوی و تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد
2- سپس یک برش Flank روی پوست او زده می شود.
3 - قبل از نفرکتومی ابتدا باید شریان و ورید کلیوی مشخص شده و توسط یک کلمپ قوی مثل (بولداگ) کلمپ شوند (جهت کنترل خونریزی).
4- سپس فاشیای Gerota's و کپسول کلیوی در سگمانی که قصد برداشت آن را داریم باز می گردد و به آرامی با کمک بیستوری قطعه ی مورد نظر بریده می شود.
5 - سپس عروق بزرگ و سیستم جمع کننده ادراری که در ضخامت کلیه قرار دارند باید لیگاتور و مسدود گردند.
6.سپس کلمپ از روی شریان کلیه باز می گردد. باید توجه داشت که مرا حل 3-5 باید به سرعت صورت گیرند تا از نکروز توبولی جلوگیری شود.
7 . در انتها به ترتیب کپسول کلیوی و فاشیای Gerota' s بسته می شود.
8 . معمولأ برای خروج ترشحات و هماتوم های موضعی در نزدیک کلیه یک درن پنروز قرار می دهند.
Nephrectomy Simple
به معنای برداشت کلیه، بدون خارج کردن بافت های اطراف و آدرنال است.
اختلالات انسدادی مزمن
تومورها
برداشت کلیه جهت پیوند به فرد دیگری
اگر نفرکتومی جهت پیوند انجام می شود باید چند دقیقه قبل از عمل، فرد دهنده هپارین بگیرد.
نفرکتومی به روش لاپاراسکوپی
دو روش اصلی لاپاراسکوپی جهت انجام نفرکتومی وجود دارد:
داخل صفاقی(Transperitoneal)
خلف صفاقی(Retroperitoneal)
روش داخل صفاقی:
روش داخل صفاقی مرسوم ترین روش در انجام تمامی اعمال لاپاراسکوپی است.
در این تکنیک تروکارها وارد فضای داخل صفاقی شده و با کنار زدن روده ها و برش مزانتر به کلیه و عروق مربوط به آن دسترسی می یابیم.
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید