دانلود پاورپوینت متدولوژی های سیستمی با فرمت pptx ودر ۳۱ اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت متدولوژی های سیستمی
دسته بندی متدولوژی های سیستمی
پارادایم ها و استعارت
رویکردهای هدف جو
رویکردهای کشف مقاصد
اطمینان از انصاف
ترویج تنوع
پاردایم
الگوواره یا پارادایم، سرمشق و الگوی مسلط و چارچوب فکری و فرهنگی است. مجموعهای از الگوها و نظریهها برای یک گروه یا یک جامعه شکل دادهاند. هر گروه یا جامعه، «واقعیات» پیرامون خود را در چارچوب الگووارهای که به آن عادت کرده تحلیل و توصیف میکند. الگووارههایی که از زمانهای قدیم موجود بودهاند از طریق آموزش محیط به افراد، برای فرد به صورت چارچوبهایی «بدیهی» در میآیند. واژهی پارادایم نخست در سده پانزدهم و به معنی «الگو و مدل» مورد استفاده قرار گرفت. از سال ۱۹۶۰ کلمه پارادایم به الگوی تفکر در هر رشته علمی یا دیگر متون شناختشناسی گفته میشود.
پاورپوینت متدولوژی های سیستمی
انواع اساسی پارادایم ها
چهار پارادایم اساسی وجود دارد: کارکردگرایی : به دنبال کارکردهایی که منتج به یک هدف (مشخص) می شود. ساختارگرایی : به دنبال ساختار (مخصوصا سلسله مراتبی) بین اجزای موجود یک پدیده است. تفسیرگرایی : به دنبال بیان معانی مختلف برداشت شده از یک مفهوم یا پدیده و همگرا کردن آن ها است. انسان گرایی: به دنبال تکثرگرایی و واگرایی نظرات افراد در رابطه با یک پدیده است. با این تفاسیر SODA و مدلسازی شناختی دارای پاردایم تفسیرگرا هستند
استعارات
از دیدگاه ها و مناظر مختلف می توان یک سازمان یا پدیده را دید. از هر دیدگاه ممکن است سیستم شبیه یک سیستم دیگر (شناخته شده) باشد. این شبیه کردن از جهت ویژگیهایی است که این پدیدهی حاضر به زمینه ذهنی شباهت دارد. به این ویژگی اصلاحا وجه شبه گفته میشود. باید دقت کرد که ممکن است دو پدیده از جنبههای دیگر به هیچ وجه شباهتی به هم نداشته باشند. لذا درمییابیم که یک پدیده از دیدگاهها و جنبههای مختلف میتواند متفاوت باشد. در نظر گرفتن این واقعیت به مدیران در فهم بهتر ابعاد پیچیده و مبهم سازمان کمک فراوانی میکند.
پاورپوینت متدولوژی های سیستمی
استعارت از یک انسان
ماشینی : ماشینی است که می تواند به صورت ایستاده راه برود. ارگانیک : مجموعه از ارگان های به هم مرتبط است. (دست، تنه، سر و...) مغز: مجموعه از سیستم ها و اتصالات عصبی است که اطلاعات در آن تولید، توزیع و پردازش می شود. انباشت و جریان: مجموعه از سلول ها و رگ هاست که خون در آن ها جمع و منتقل می شود. فرهنگ: مجموعه از سنن و دانسته ها و باورها است. سیاسی: مغلوب یکی یا چند نفر و غالب بر دیگری و یا دیگران است. زندان ذهنی: انسان اسیر نحوه فکر کردن و تصورات خود از واقعیت است.
پارادایم و استعارات SODA و مدلسازی شناختی
با این توضیحات مشخص است که SODA و مدلسازی شناختی از استعارات انباشت و نرخ و زندان ذهنی استفاده می کند. همان طور که ذکر شد این روش دارای پاردایم تفسیرگرا است. دقت شود که یک سیستم نمی تواند از پارادایم ها و فرضیات متفاوت و متناقضی نشئت گرفته باشد. اما یک سیستم می تواند به مثابه استعارت مختلفی و از دیدگاه های مختلفی دیده شود. به عنوان مثال : تمام تعاریفی که از انسان در استعارات مختلف مطرح شد در کنار هم دید جامع تری از یک انسان را مطرح می کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید