دانلودپاورپوینت آموزشی انواع رژیم های غذایی و اثرات هرکدام با فرمت pptx ودر 61 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت آموزشی انواع رژیم های غذایی و اثرات هرکدام
فهرست
مقدمه
انواع رژیم های غذایی
رژیم های غذایی کم کربوهیدرات
رژیم غذایی گیاهخواری
فوایدگیاهخواری بر سلامت بدن
فواید گیاهخواری بر محیط زیست
نیمه گیاهخواری
فواید نیمه گیاهخواری
تاثیر ویرانگر مصرف گوشت
باور غلط
تاثیرناگهانی حذف گوشت
خودکشی تدریجی
تغذیه همگام با طبیعت
نتیج گیری
منابع
مقدمه
بشر نخستین میدانست که تنها زمین است که میتواند با گشاده دستی وسخاوت، غذای او را تأمین نماید؛ لذا برای قرنهای متمادی انسان و طبیعت در تعادلی پایدار قرار داشتند.
اما با گذر بشر از انقلاب صنعتی و دستیابی به انواع ابزار، ماشینآلات، ترکیبات شیمیایی و سلاح، انسان راه خود را کج نمود و از محیط زیست و طبیعت فاصله گرفت و بر او تسلط یافت.
سرعت و شتاب بشر در بهرهبرداری از منابع زمین به قدری بوده که مادر زمین هرگز توان بازسازی و بازآوری آنچه از دست داده را نیافت. انسان خردمند هیچگاه توان تاب آوری و زیست پالایی کره زمین را محاسبه ننمود و محدودیتهای آنرا نپذیرفت؛ افسارگسیخته به پیش راند و فقط به تولید بیشتر، ثروت بیشتر و رفاه بیشتر توجه نمود.
جنگلها و مراتع را به کشتزار بدل نمود. رودهای خروشان را پشت سدّها به دام انداخت. در خلقت بی همتای گیاهان و جانوران دست برد. با چراندن بیرویه دامها به بیابانزایی دامن زد. آبهای زمین را با سموم و کودهای شیمیایی آلوده نمود و اینهمه فقط برای یک چیز بود؛ تولیدغذا.
آیا اینهمه افزایش تولید و بهرهکشی از ذخائر زمین پاسخی بود به رشد فزاینده جمعیت، یا تلاشی کور بود برای رسیدن به خودکفایی؟
پاورپوینت آموزشی انواع رژیم های غذایی و اثرات هرکدام
آیا برای برآورده کردن نیاز طبیعی و ضروری بدنمان مجبور به تولیدات گوناگون و فراوان شدیم یا میخواستیم سبد غذاییمان را نشان برتری اجتماعی و فخر فروشی قرار دهیم؟ یا اینکه شاید نادانسته و ناخواسته فریب تولیدکنندگان را خورده و در دام مصرفگرایی گرفتار آمدیم؟
سلامتی ما در گرو خوردن غذایی سالم، متعادل و متنوع است اما امروزه تغییر روش زندگی و نوع نگرش ما به آنچه میخوریم باعث بر هم خوردن تعادل حساس طبیعت شده و در پی آن سلامت انسانها و پایداری محیط زیست هردو به خطر افتاده.
به نظر میرسد تنها راه حل نجات انسانها از بدغذایی و تخریب طبیعت، پی بردن به نیاز واقعی بدن به غذا و بازنگری شیوههای تهیه و تولید و مصرف خوراکی هاست.
رژیم های غذایی کم کربوهیدرات
رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات مثل کتوژنیک و اتکینز که احتمالا زیاد درباره آنها شنیدید، رژیمهایی هستند که کربوهیدرات در آنها حذف یا مقدار کم مصرف میشود و به جای آن باید میوه، سبزیجات و پروتئین و لبنیات مصرف کنید. در این نوع رژیمها معمولا باید به جای کربوهیدراتهای فرآوری شده و قندی از میوه و سبزیجات و گوشت استفاده کنید. مبنای این رژیم بر این عقیده است که کاهش مصرف کربوهیدرات بدن را مجبور به سوزاندن چربی میکند و به سرعت وزن را کاهش میدهد. افرادی که از این نوع رژیم پیروی میکنند در کاهش وزن موفق هستند و کمتر دچار گرسنگی میشوند. اما این نوع رژیمها با محدودیتهایی هم مواجه است :
افرادی که از رژیمهای کم کربو استفاده میکنند معمولا در ابتدای رژیم خیلی جدیتر هستند و به تدریج از حساسیت رژیمشان کم میکنند. تهوع، سردرد و خستگی از جمله عوارض رژیمهای کم کربوهیدرات است.
پاورپوینت آموزشی انواع رژیم های غذایی و اثرات هرکدام
رژیم غذایی دش
در این رژیم که عموما برای کاهش فشار خون طراحی شده، نمک، قند و گوشت قرمز به کل حذف شده و میوه، سبزی، لبنیات کمچرب و غلات مصرف میشود.
متخصصان تغذیه این رژیم را به خاطر اساس دقیق و پژوهشی آن یکی از موثرترین رژیمهای غذایی میدانند. افرادی که از این رژیم پیروی میکنند معمولا به غیر از این که موفق به کاهش وزن و ثابت نگهداشتن آن میشوند، احتمال ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی و کلیه در این افراد کاهش پیدا میکند.
رژیم غذایی مدیترانهای
تمرکز اصلی رژیم مدیترانهای(Mediterranean Diet) بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوهها و سبزیجات، غلات، حبوبات و خشکبار است و چربیهای سالم مانند روغن زیتون را جایگزین مناسبی برای چربیهایی مانند کره میداند. در این رژیم غذایی، مصرف گوشت قرمز بسیار محدود میشود و ماهی و دیگر غذاهای دریایی، جای آن را میگیرند. افرادی که از رژیم مدیترانهای پیروی میکنند، باید در هفته دو وعده غذایی را به مصرف ماهی اختصاص دهند و به قدر کافی ورزش کنند. پژوهشها نشان دادهاند که رژیم مدیترانهای میتواند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را به حداقل برساند. حذف چربیهای مضر در این رژیم غذایی، از انسداد عروق پیشگیری میکند و خطر سکته را کاهش میدهند. یک بررسی کلی در مورد افرادی که از این رژیم پیروی میکنند نشان داد که بیش از ۱.۵ میلیون بزرگسال توانستهاند با پیروی از رژیم مدیترانهای، خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی را در خود کاهش دهند و بدین ترتیب از مرگ و میر ناشی از این بیماریها پیشگیری کنند.
پاورپوینت آموزشی انواع رژیم های غذایی و اثرات هرکدام
رژیم غذایی بدون گلوتن
در رژیم غذایی بدون گلوتن باید از همه غلات و مواد غذایی مبتنی بر گندم، جو، چاودار، چاودم، مالت و مخمر آب جو خداحافظی کنید.
به طور کلی مواد زیر میتوانند حاوی گلوتن باشند:
نان: همه نانهای مبتنی بر گندم؛پاستا: همه پاستاهای مبتنی بر گندم؛غلات: مگر اینکه برچسب بدون گلوتن خورده باشند؛ محصولات پخته شده: کیک، کوکی، مافین، پیتزا و شیرینی؛ تنقلات: آبنبات، کراکر، غذاهای بستهبندی، آجیل بوداده، چیپس و پاپکورن و چوبشور؛سسها: سس سویا، سس ترییاکی و آنهایی که برچسب فاقد گلوتن ندارد؛نوشیدنیها: نوشیدنیهای الکلی؛ گوشت و ماهی؛ تخم مرغ ؛ لبنیات؛ سبزیجات و میوهها؛غلات بدون گلوتن :
کینوا، برنج، گندم سیاه، دانه ذرت، ارزن، جو دو سر با برچسب بدون گلوتن؛نشاستهها و انواع آرد بدون گلوتن: سیب زمینی، آرد سیب زمینی، آرد ذرت، ذرت، آرد سویا، آرد بادام، آرد نارگیل؛تمام تخم و دانهها، گیاهان و سبزیجات و اکثر نوشیدنیهایی که فاقد گلوتن هستند.
افراد زیادی حتی کسانی که بیماری سلیاک ندارند از رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده میکنند. طبق نتایج این افراد با این که کاهش وزن نداشته و در مواردی افزایش وزن هم داشتند، بیشتر احساس سلامتی میکنند چون از غذاهای فرآوری شده و قندی نسبتا به دور هستند.
رژیم غذایی متناوب یا پنج دو
در این رژیم شما پنج روز به طور معمول غذا میخورید و برای دو روز میزان کالری دریافتیتان را کاهش میدهید. در واقع دو روز رژیم غذایی ۵۰۰ کالری و پنج روز رژیم غذایی عادی میگیرید. ویژگی خوب این رژیم نسبت به رژیم
معمولی حفظ اراده است. اگر دو روز مصرف کالری روزانه را تا ۵۰۰ کاهش دهیم خیلی بهتر از آن است که هر روز به خودمان فشار بیاوریم. طبق نتایج به دست آمده کاهش وزن افرادی که از رژیم پنج دو پیروی کردند با میزان کاهش وزن افرادی که در هفت روز هفته رژیم بودند برابر بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید