دانلود پاورپوینت درمان شناختی رفتاری (CBT) با فرمت pptx ودر 78 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت درمان شناختی رفتاری (CBT)
درمان شناختی - رفتاری برای نخستین بار در اواخر دهه 50 و ابتدای دهه60 میلادی و طی دو حرکت موازی توسط آلبرت الیس و آرون تی بک در آمریکا آغاز شد.
در مدل شناختی اعتقاد بر این است که احساسات و رفتار انسان متاثر از شیوه تفکر و سبک پردازش اطلاعات اوست. به بیان دیگر آدم ها هر طور که فکر کنند، همان طور احساس می کنند و رفتار آنها نیز متناسب با همان فکر و احساس است.
ویژگی های درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری از ابتدای ظهور خود با چالشی عظیم روبرو بود
ولی چهار راهبرد یا ویژگی اصلی درمان شناختی رفتاری باعث
دوام و ابقای این نظریه گردید.
1- درمان شناختی رفتاری در طول رشد و تحول خود شواهد تجربی، بالینی و پژوهشی بسیاری دال بر کارآمدی خود فراهم نمود.
2- نظریه شناختی رفتاری از همان ابتدا تلاش کرد تا پشتوانه های قدرتمندی در فلسفه و دانش عمومی روان شناسی برای خود فراهم کند.
3- نظریه شناختی رفتاری در مراحل مختلف رشد خود به جای موضع گرفتن در مقابل نظریه های رقیب سعی کرد تا حد امکان، مدل های موجود را با مدل شناختی رفتاری تلفیق نماید. تا جایی که رویکرد کنونی شناختی رفتاری، در واقع حاصل ادغام مدل شناختی و بخش هایی از نظریه رفتاری است.
4- نظریه شناختی رفتاری یک نظریه علمی است، بنابراین مشمول اصل ابطال پذیری بوده و در نتیجه قابل تعدیل و تغییر است.
پاورپوینت درمان شناختی رفتاری (CBT)
اصول بنیادین در تبیین و درمان اختلالات روانی از دیدگاه شناختی رفتاری
1- شناخت ها، رفتار و هیجان را تعیین می کنند، ولی در عین حال رفتارهای معیوب و هیجان های منفی خود باعث تشدید شناخت های منفی ، تحریف شده و ناکارآمد می شوند .
- نظریه شناختی رفتاری بر این است که نقطه ی شروع چرخه ی افکار، هیجان و رفتار، معمولا شناخت های ناکارآمد است.
- تصمیم گیری در مورد نوع مداخله در هر محور ، بر مبنای شناخت زیربنایی آن رفتار و هیجان صورت می گیرد.
2- نظام پردازش اطلاعات می تواند در تمامی سطوح، از جمله
ادراک ، توجه، حافظه و تعبیر و تفسیر دچار تحریف و سوی
مندی شود.
پژوهش هایی که در حوزه آسیب شناسی شناختی انجام شده نشان
داده اند که ادراک محرک های درونی و بیرونی، تابع شرایط هیجانی
فرد است.
این پژهش ها نشان داده اند توجه انسان ها انتخابی بوده و افراد
وقتی در موقعیت های مختلف قرار می گیرند، فقط به آن بخشی
از اطلاعات توجه می کنند که هم سو با شرایط هیجانی آنها است.
پاورپوینت درمان شناختی رفتاری (CBT)
3- اگر چه نظام پردازش اطلاعات مستعد تحریف و سوی مندی است، ولی به همان اندازه قابلیت اصلاح را نیز دارد. در واقع انسانها نه تنها فکر می کنند، بلکه به فکر هایشان فکر می کنند و به شیوه ی فکر کردن درباره ی فکرهایشان فکر می کنند و به شیوه ی فکر کردن درباره ی فکرهایشان نیز فکر می کنند انسان ها این توانایی را دارند که هم زمان با پردازش اطلاعات، به نحوه ی پردازش اطلاعات خود نیز توجه کرده و آن را تغییر دهند.
ماموریت اصلی درمان شناختی رفتاری، کمک به فرد برای اصلاح نظام پردازش اطلاعات خویشتن است.
4- اصلاح نظام پردازش اطلاعات با روش رایج در علم انجام می شود. یعنی بیمار می آموزد که براساس فکرهایش فرضیه بسازد، ملاک عینی برای رد یا تایید فرضیه اش ابداع کند، به صورت عملی با جمع آوری شواهد رفتاری و ذهنی فرضیه را بیازماید و در صورت تایید نشدن، فرضیه را به گونه ای تعدیل کند که با شواهد موجود منطبق باشد.
5- اگر چه شناخت ها به ظاهر دردسترس نیستند ولی روش های علمی و عینی برای شناسایی، کمی کردن و پی گیری تغییرات آنها وجود دارند. در درمان شناختی رفتاری به بیمار آموزش داده می شود که به فرایند های ذهنی خود توجه کند. آن چه را که از ذهنش می گذرد (چه به شکل تصویر ذهنی و چه به شکل گزاره یا عبارت) ثبت کند، میزان اعتقاد و باور خویش به آنها را درجه بندی کند و حتی نوع و شدت هیجان وابسته به هر فکر یا شناخت را نیز تعیین کند.
هم چنین درمان شناختی رفتاری به افراد می آموزد که به دنبال تغییر دادن شناخت ها و رفتار خویش، این تغییرات را پایش کرده و به شکل عینی ثبت کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید