فهرست مطالب
مقدمه
تعریف خطاها یا تحریفات شناختی
خطای شناختی فیلتر ذهنی
مثال خطای شناختی فیلتر ذهنی
فکر جایگزین این خطای شناختی
بخشی از متن
مقدمه
خطای شناختی فیلتر ذهنی یکی از تحرفات شناختی است که موجب میشود فرد به جنبههای منفی بیاندیشد و از کنار جنبههای مثبت بیتفاوت بگذرد.
یک قطره جوهر میتواند یه ظرف بزرگ آب را رنگی کند. یک فرد هم میتواند تحت تاثیر یک اتفاق ناراحت کننده همه واقعیتهای اطرافش را تیره و منفی برداشت کند. این انتخاب گزینشی افکار منفی و سرایت دادن آن به سایر مسایل زندگی یکی از انواع خطاهای شناختی به نام خطای شناختی فیلتر ذهنی است که همانند سایر تحریفات شناختی مانع از شناخت منطقی ما از وقایع میشود و در نتیجه احساسات ناخوشایند را در ما تقویت میکند که میتواند به ما، شادیهایمان، روابطمان و سلامتی روانیمان صدمه بزند. آشنایی با خطاهای شناختی به ما در اصلاح آن کمک میکند.
تعریف خطاها یا تحریفات شناختی
انسان در طی سالهای رشد خود بنا بر تجربهها و گاه یادگیریهای زیانبار قواعدی وضع میکند که ممکن است انعطاف ناپذیر بوده و در بسیاری از موارد به دادههایی که ذهن از دنیای اطرافش دریافت میکند فرم داده و آنها را باب میل خود تغییر میدهند. خطاهای شناختی مثل آینه و یا دوربینی هستند که اشکال را به همانگونه که هستند باز نمایی نمیکنند، بلکه شکلهای عجیب و غریبی از اشیاء را نشان میدهند.این خطاهای شناختی یا الگوهای تفکر غیر منطقی در فرد نهادینه شدهاند و باعث میشوند که فرد درک درست و منطقی از مسائل نداشته باشد. این الگوهای تفکر اغلب افکار و احساسات منفی را تقویت کرده و مداومت در داشتن این نگرش منفی نسبت به خود، آینده و دنیا باعث اضطراب و افسردگی و بیماریهای روانی میشود. یکی از این تحریفات شناختی، خطای شناحتی فیلتر ذهنی نام دارد.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید