دانلود تحقیق بررسی علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر با فرمت ورد و در 25 صفحه قابل ویرایش
فهرست مطالب
خلاصه ( چکیده )....................................... 3
مقدمه ................................................ 4
مواد و روش ها ...................................... 5
علل و زمینه های گرایش به اعتیاد .................... 6
اصولی ترین راه های پیشگیری اعتیاد و درمان معتادین .. 8
نتایج .............................................. 10
بحث و نتیجه گیری .................................. 16
منابع .............................................. 18
ضمائم ( نمونه پرسش نامه محقق ساخته ) .............. 19
فهرست جداول
جدول شماره 1- توزیع فراوانی افراد مورد تحقیق بر حسب عامل طلاق .................................................... 10
جدول شماره 2- توزیع فراوانی آزمودنی ها بر حسب معاشرت 11
جدول شماره 3- توزیع فراوانی آزمودنی ها بر حسب تمایل به سیگار کشیدن ............................................... 11
جدول شماره 4- توزیع فراوانی آزمودنی ها بر حسب علائم افسردگی 12
جدول شماره 5- توزیع فراوانی آزمودنی ها بر حسب وضعیت شکیت تحصیلی ..................................................... 13
جدول شماره 6- توزیع فراوانی آزمودنی ها بر حسب گرایش والدین با اعضای خانواده به مواد مخدر ......................... 14
جدول شماره 7- رابطه متغیرهای موجود در معادله و سطح معناداری آنها در گرایش جوانان به مصرف مواد ....................... 15
تحقیق بررسی علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر
خلاصه :
مقدمه: مصرف مواد مخدر به عنوان عادتي اجتماعي و نامقبول در تمام جوامع بشري، مردان و زنان بي شماري را ، خصوصاً از سنين نوجواني تا میانسالي درگير كرده است. مطالعات انجام يافته در اين زمينه عوامل مختلف فردي ، اجتماعي و خانوادگي را در گرايش به مصرف مواد مخدر مؤثر مي داند. لذا اين مطالعه به منظور بررسي علل گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر در شهر گنبد كاووس انجام گرفت.
مواد و روشها: پژوهش حاضر يك مطالعه توصيفي بر روي 90 نفر ( 45 نفر معتاد و 45 نفر غیر معتاد ) با انتخاب نمونه گيري تصادفي ساده صورت پذيرفت. محيط پژوهش زندان شهرستان گنبد كاووس بود.
ابزار گردآوري داده ها ، پرسش نامه محقق ساخته بود. همچنين در طراحي و تنظيم پرسش نامه محقق ساخته ، از شاخص هايي چون جو عاطفي خانواده ، روابط اجتماعي و برخي ويژگي هاي فردي استفاده گرديد.
يافته ها: اين مطالعه نشان داد كه متغيير هاي افسردگي با ضريب(44/4)، طلاق والدين با (23/3)، معاشرت با افراد ناباب با (59/2)، سيگار كشيدن با (17/2) و در نهايت شكست تحصيلي با ضريب (57/1) بيشترين تأثير را در گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر دارند.
نتيجه گيري : با توجه به نتايج بدست آمده در اين پژوهش، مهمترين عوامل فردي ،اجتماعي و خانوادگي در گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر عبارتند از: وجود علائم افسردگي ، طلاق و اختلافات خانوادگي ، معاشرت با افراد ناباب ، سيگار كشيدن و شكست تحصيلي كه احتمالاً مي توان با آموزش مهارت هاي زندگي ، گسترش مشاوره خانواده ، ايجاد مراكز و كلاس هاي آموزش هنري ، فرهنگي و فني و حرفه اي از گسترش اين معضل جلوگيري كرد.
واژگان كليدي : اعتياد ، افسرگي ، طلاق ، وضعيت شغلي ، جوانان
تحقیق بررسی علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر
مقدمه
با نگاهي واقع بينانه با مسأله اعتياد به مواد مخدر به راحتي در مي يابيم كه سوء مصرف مواد افيوني از قرن ها پيش وجود داشته است و اكنون نيز تقريباً كشوري وجود ندارد كه از گسترش سوء مصرف اين گونه مواد در امان مانده باشد. اگر چه از دير باز در تمام جوامع بشري سوء مصرف مواد افيوني به عنوان عادتي غير اجتماعي و نامقبول تلقي شده است، اما با وجود اين عدم مقبوليت ، طبقات مختلف اجتماع با اين مسأله به صورت جدي درگير مي باشند به طوري كه هم اكنون مردان و زنان زيادي ، خصوصاً از سنين نوجواني تا ميان سالي مواد مخدر مصرف مي كنند و به آن وابسته شده اند. اين معضل يكي از آسيب هاي مهم اجتماعي است به طوري كه نه تنها سلامت فرد و جامعه را به خطر مي اندازد بلكه موجب انحطاط رواني و اخلاقي افراد را نيز فراهم مي آورد (1).
عوامل مختلفي از جمله وجود فقر مالي، مشكلات خانوادگي، اختلافات زناشويي، وجود الگوهاي نامناسب براي همسان سازي و در نهايت مسأله بيكاري از عوامل عمده گرايش به اعتياد مي تواند محسوب شود به طوريكه زمينه نظري مطالعه نمايانگر آن است كه دو دسته علل فردي و اجتماعي از عوامل عمده اعتياد محسوب مي شوند (2و3).
مطالعات انجام يافته توسط شيلدر و بلوك افسردگي و تغييرات خلقي را عامل مؤثر در گرايش به اعتياد دانسته اند و كوپس و همكاران نيز در مطالعات خود بين شكست تحصيلي و گرايش به اعتياد رابطه معني داري را بدست آوردند و مقدار آن را (53/0) گزارش داده اند. همچنين بررسي هاي انجام شده توسط باسبت نشان داده كه برقراري ارتباط و معاشرت با افراد معتاد، به ايجاد رفتارهاي مخاطره انگيز و استفاده از مصرف مواد مخدر منجر مي شود (3و4و5).
با توجه به اهميت موضوع، پژوهش حاضر علل و عوامل فوق را كه موجب گرايش به مصرف مواد و سوء مصرف مواد مي گردد مورد مطالعه قرار مي دهد و سهم هر يك از عوامل را به طور جداگانه در تبيين متغير تابع (اعتياد) مشخص مي سازد.
دیدگاه خود را ثبت کنید