دانلود پاورپوینت انرژی هیدروالکتریک با فرمت pptx ودر 28 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت انرژی هیدروالکتریک
نقش اساسي هيدروليك در ساعات پيك
پاورپوینت انرژی هیدروالکتریک
روش هاي توليد
- تنوع زياد در ترتيب نيروگاههاي آبي
ساختمان نيروگاههاي آبي انواع بسيار مختلفي دارد بوجود آمدن آنها به عوامل زيادي از قبيل: جغرافيايي زمين شناسي، پستي و بلندي و بخصوص ميزان آب بستگي دارد كه در هر محل نسبت به محل ديگر تفاوت دارد، بنابراين كلاسه و ترتيب بندي آنها دشوار است. مضافاً به اينكه چون طرز ساخت آنها نيز متنوع مي باشد ترتيب تقسيم بندي را پيچيده تر مي كند. در عين حال مي توان مراكز برق آبي را به دو دسته بزرگ تقسيم كرد:
1)مراكزي كه در پاي سدهاست و 2)نيروگاههايي كه با كانالهاي انحرافي آب به آن هدايت مي شود. درحالت اول اين سد است كه ريزش آب رامستقيماً بوجود مي آورد نيروگاه معمولاً در پاي آن قرار دارد در حاليكه متصل به آن نيست (شكل 2).
در حالت دوم كانالهاي انحرافي معمولاً آب برگردان رودخانه را به نيروگاه مي ريزند. فاصله تا نيروگاه كه نسبتاً زياد است با كانال هاي روباز و گالري متصل به آن طي شده و بكمك اطاق شارژ، آب فشرده را تحت ارتفاع مناسب به توربين ريخته و آنرا بگردش درمي آورند.
انواع نيروگاهها
مولدهاي آبي را مي توان بر حسب امكان ذخيره سازي آب جاري براي زمان كم يا زياد تقسيم بندي نمود. بدواً مشخصات انبار كردن آب تعريف را كامل مي كند. اين نگهداري و ذخيره سازي ممكن است با ذخيره درياچه اي يا ذخيره ديواره اي باشد.
الف ـ نيروگاه آبي انباره اي
در ذخيره درياچه اي يا ذخيره فصلي ظرفيت كافي براي جمع شدن آب در يك فصل وجود دارد كه مي توان از آن در همان سال يا در سال بعد استفاده نمود. زمان پر شدن آن متناسب با دبي متوسط ساليانه آبهاي جاري است و بيش از 400 ساعت مي باشد. اين ذخاير عموماً بوسيله سدهاي بزرگ تشكيل مي شوند (بيش از 200 ميليون متر مكعب تا 2 ميليارد متر مكعب).
پاورپوینت انرژی هیدروالکتریک
نيروگاههاي تلمبه اي (پمپاژ)
انرژي هيدروالكتريكي كه در حال حاضر بطور طبيعي توليد مي شود در خيلي از كشورها احتمالاً در آينده نزديكي براي ساعات پيك كافي نخواهد بود. بنابراين در حال حاضر به نصب مراكزي كه با پمپاژ آب را به ارتفاع بالاتري رسانيده و در ساعات پيك از سقوط آن براي توليد نيرو استفاده شود اقدام شده است و بدين ترتيب در ساعاتي كه كم مصرف است ايستگاههاي پمپاژ با استفاده از نيروي برق، آب را به مخازني در ارتفاع بالاتر مي برند تا در ساعاتي از روز كه نياز به مصرف بيشتر است از آن بهره برداري و برق توليد كنند. شكل 7ـ2 بطور شماتيك مكانيزم مراكز پمپاژ را نشان مي دهد.
در اين شكل نيروگاه درزير زمين قراردارد. دو استخر بالا و پائين كه آبي به حجم 7 ميليون متر مكعب را ذخيره ميكند و اختلاف ارتفاع متغيري بين 219 تا 246 متر دارد.
تبديل حركات حاصل از جذر و مد به انرژي مكانيكي تازگي ندارد و از چندين قرن پيش آسيابهاي زيادي در مصب رودخانه ها بدين نحو نصب و كار ميكردند و از آنجا فكر ساختن نيروگاه هيدروليك با استفاده از نيروي حاصل از جذر و مد پديد آمد.
اولين نيروگاه از اين نوع در رنس (فرانسه) ساخته شد (شكل 8ـ2) كه ذخيره آبي به ميزان 184 ميليون متر مكعب را در يك حوضچه (استخر) به وسعت 22 كيلومتر مربعي جمع آوري مي كند. قدرت توليدي اين نيروگاه 240000 كيلو وات مي باشد.
اين نيروگاه 24 مولد گروه پيازي شكل خود را در بدنه ديواره اي به طول 700 متر در مصب رودخانه جاي داده است. آلترناتورهاي اين گروه اختصاصاً براي اين نيروگاه طراحي شده و بوسيله يك چرخ كاپلان به گردش در مي آيد.
دیدگاه خود را ثبت کنید