توضیحات محصول
پاورپوینت درس مالیه بین الملل
قمستی از متن پاورپوینت
مقدمه ای بر مالیه بین الملل: وضع موجود، گذشته و نهادهای بین المللی
علم اقتصادی: علم اقتصاد شاخه ای از علوم اجتماعی است که هدف آن تبیین کارکرد عینی اقتصاد در هر جامعه است. اصولاً کسی نمی تواند اقتصاد یک جامعه را از جمیع جهات مورد مشاهده خود قرار دهد. هر کدام از ما بخشی از اقتصاد را تشکیل می دهیم و روزمره کالا یا خدماتی را می خریم یا می فروشیم، اما نمی توانیم همه بخش های و جنبه های اقتصاد را در یک زمان واحد مورد مشاهده قرار دهیم.
نظریه ها :نبه همین دلیل اقتصاد دانان الگوها یا نظریه هایی را ارائه می دهند که بواسطه آن بتوانند بطور یکپارچه همه جنبه های مختلف دنیای واقعی اقتصاد را توصیف و تشریح کنند. ممکن است تصور برخی دانشجویان از اقتصاد این باشد که فقط به الگوها و نظریه ها ، سئوالات انتزاعی و نمایش نمودارها می پردازد. بهر حال واقعیت امر این است که علم اقتصاد مترصد تبیین پدیده ها در دنیای واقعی است دنیایی که همه ما در آن زندگی می کنیم.
رویکرد درس:به همین دلیل است که در هر درس اقتصاد باید ابتدا شرایط اقتصادی اطراف خود را توصیف کنیم قبل از اینکه بخواهیم به توضیح و تشریح آن بپردازیم. لذا برای درس مالیه بین الملل هم این مسئله بسیار مهم است که برای درک مباحث آن باید ابتدا توضیح داده شود که بازیگران صحنه اقتصاد چه کسانی هستند و چه رفتارهایی از آنها بروز می کند و این رفتارها را با چه متغیرهایی می توان تعریف کرد. اندازه و روند حرکت این متغیرها طی زمان، مسایل سیاستی و سایر مسایل بحث انگیز که ما را احاطه کرده است، از زمره الزامات درک مباحث اقتصادی در دنیای واقعی است.
مباحث پیش رو: در فصل اول یک نگاه کلی به دنیای واقعی مرتبط با مالیه بین الملل را مرور خواهیم کرد. در این فصل به وضعیت موجود ، گذشته و تبیین تغییرات بوجود آمده در طی زمان خواهیم پرداخت. این فصل شرایط موجود اقتصادی و روند گذشته را بر اساس مولفه های کلان اقتصادی بین الملل توصیف خواهد کرد. به خصوص رکود اخیر درجهان را با رکود های گذشته مقایسه می کند تاچشم انداز روند برای ما روشن شود. بعلاوه نهادهای مهم بین المللی که در این ارتباط نقش ایفا می کنند نیز معرفی می شود.
با این نگاه کلی و ذهنیت نسبت به مالیه بین الملل در دنیای واقعی، دانشجو می تواند درک بهتری نسبت به نظریه ها و الگوهای اقتصادی که در فصول بعدی خواهیم پرداخت داشته باشد. در واقع این فصل زمینه را برای پیگیری مطالب فصول بعدی آماده می کند.
اقتصاد بین الملل و علم اقتصاد بین الملل
اهداف این فصل
1-از روند گذشته تجارت بین الملل و سرمایه گذاری خارجی درس بیاموزیم
2-از تمایز بین تجارت بین الملل و مالیه بین الملل درس بیاموزیم
امروزه علم اقتصاد بین الملل به عنوان یک شاخه از علم اقتصاد اهمیت روز افزون پیدا کرده است علت آن سرعت ادغام بازارها در اقتصاد بین الملل است . امروز فعالان اقتصادی درحوزه ها مختلف ، مصرف کنندگان و دولت ها به این مسئله پی برده اند که حیات آنها نه تنها تحت تاثیر تحولات در شهر ، استان یا کشورشان است بلکه آنچه در دنیا اتفاق می افتد بر شرایط فعالیت شان تاثیر می گذارد. امروز شما می توانید با مراجعه به مراکز خرید در شهرتان انواع کالاهای داخلی یا خارجی را خریداری کنید. بدیهی است که در این بازارها تولید کنندگان داخلی در محل و شهرتان باید با انواع کالاهای وارداتی رقابت کنند. بهر حال بسیاری از تولید کنندگان داخلی ممکن است از فرصت حضور و صدور کالای خود به خارج بهره مند شوند و کسب وکار خود را توسعه دهند . با پیشرفت فناوریهای در حوزه ارتباطات هزینه صدور کالا و خدمات به جهان خارج بسیار کاهش یافته است ، به عنوان مثال شبکه اینترنت تحول بزرگی در دسترسی به بازارها را بوجود آورده است و از این رقبا در بازار جهانی بیشتر در کیفیت کالا و خدمات باهم رقابت می کنند و بازارهای خود را توسعه داده اند
.
اهمیت اقتصاد بین الملل
برای اینکه به اهمیت روزافزون اقتصاد بین الملل بیشتر واقف شویم کافی است که به رشد صادرات در جهان طی پنجاه سال یا بیشتر تامل کنیم . نمودار زیر رشد صادرات جهان را از سال 1948 تا 2008 را نشان می دهد . دانشجویان می توانند با مراجعه به سایت صندوق بین المللی پول یا سازمان جهانی تجارت این اطلاعات به روز نمایند. .
دنباله: اهمیت اقتصاد بین الملل
با این حال، رشد سریع ارزش صادرات الزاماً به معنای این نیست که تجارت با اهمیت تر شده است. برای نشان دادن اهمیت تجارت بهتر است از سهم تجارت کالا نسبت به اندازه اقتصاد جهان استفاده شود نمودار زیر آن مسئله را بهتر نشان می دهد.
دنباله2: اهمیت اقتصاد بین الملل
یکی دیگر از مولفه هایی که بهم اتصالی اقتصاد جهانی را نشان می دهد، تغییرات در میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی(FDI) است. سرمایه گذاری مستقیم خارجی در واقع همان کارخانه ها و تاسیساتی است که خارجیان در کشور میزبان راه اندازی می کنند و مالک آن هستند. از این رو این نوع سرمایه گذاریها یا فعالیتهای تولیدی خارجیان می تواند بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارد. نمودار زیر انباشت جریان سرمایه گذاریهای خارجی در سطح جهان را برحسب درصد سهم در تولید ناخالص داخلی جهان نشان می دهد.
دنباله3: اهمیت اقتصاد بین الملل
گات: رشد تجارت بین الملل و سرمایه گذاری خارجی تا اندازه ای بخاطر کاهش مستمر موانع تجاری بوده است که از زمان بحران بزرگ دهه 1930 تا کنون ادامه داشته است . در دوره پسا جنگ جهان دوم ، موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت که به اسم گات معروف است ، دور مذاکرات متعددی را پیرامون کاهش تعرفه ها دنبال نمود. کاهش تعرفه بطور متقابل بین کشورهای صنعتی چشم گیر تر بوده است. تعرفه در واقع یک نوع مالیاتی است که کشور وارد کننده بر انواع کالاها وضع می کند. تعرفه وارادت را در کشورمان تحت عنوان تعرفه یا حقوق گمرگی می شناسیم. طی هر یک از دور مذاکرات مستمر تجاری در سطح جهان ( که هشت دور آن بین سالهای 1948 تا 1994 انجام اتفاق افتاد) کشورهای عضو توافق کردند که سطح تعرفه واردات خود را در مقابل امتیاز کاهش تعرفه توسط طرفهای تجاری عضو گات کاهش دهند.
دنباله4: اهمیت اقتصاد بین الملل
دور مذاکرات تجاری : وقتی دور اوروگوئه ( دور مذاکرات به ا سم کشوری معروف می شود که در آنجا مذاکرات صورت می گیرد) در سال 1994 نهایی شد کشورهای عضو این توفیق را داشتند که مسئله آزاد سازی تجاری را در حوزه های بیشتری تسری دهند و کشورها عضو آن را در سیاستهای اقتصادی خود رعایت کنند. براساس توافقنامه های گات کشورهای عضو نه تنها سطح تعرفه های خود را کاسته اند بلکه آزادسازی در بازار محصولات کشاورزی و خدمات را نیز شروع کرده اند. در اخرین دور مذاکرات که به اسم دور دوحه معروف است کشورهای درصدد رسیدن به توافق لغو نظام سهمیه بندی در واردات بوده اند مثل توافق در منسوجات. کشورها علاوه بر هدف آزاد سازی تجاری نسبت به وضع حداقل استاندارد جهت رعایت حق مالیکت معنوی مثل حق امتیاز، علامت تجاری، حق چاپ. ایجاد سازمان جهانی تجارت آخرین تلاشی این دور مذاکرات برای نیل به هدف ایجاد مدیریت نظام جدید برای تجارت جهانی بوده است. این نهاد اکنون به عنوان یک پایگاهی است که هر از چندگاهی با برگزاری کنفرانس مسایل تجارت جهانی و کشورهای عضو و داوطلب عضویت را مورد بررسی قرار می دهد و رویه های حل اختلاف تجاری بین اعضای را تعیین می کند.
تا سال 2009 بالغ بر 153 کشور جهان به عضویت این نهادی بین المللی (باشگاه برای آزاد سازی تجاری) درآمدند وبسیاری دیگر ازکشورها نیز فرایند مذاکره برای عضویت را طی می کنند( ایران هم از سال 1375 ( 19 جولای 1996)تقاضای عضویت را به این سازمان تسلیم کرده است لکن به دلایل سیاسی هنوز به عضویت در این باشگاه جهانی پذیرفته نشده است). با افزایش اعضا این باشگاه جهانی و باتوجه به اخرین دور مذاکرات معروف به دور دوحه( شروع 2001 و خاتمه 2009) که موضوع آزاد سازی تجاری در آن دنبال می شود، انتظار این است که بازار های جهانی بیش از پیش برای تجارت کالا و سرمایه گذاری به روی کشورهای جهان باز خواهد شد .
...
بیشتر
omidrazdani
سلام این پاورپوینت اموزشی است و همچنین به فصل بندی این پاورپوینت اشاره نشده بود
نظامی
سلام فایل ارسالی مالیه بین الملل کاملا ناقصه فصل بندی نداره فصل 11 و 10 نداره لطفا جوابگو باشین
زیبا
دسترسی خیلی طول میکشه
آرتا
نظری ندارم