دانلود پاورپوینت خلاصه کتاب نظام های اقتصادی دکتر حسین نمازی بافرمت ppsxودر ۱۳۷ اسلاید
قسمتی از متن پاورپوینت خلاصه کتاب نظام های اقتصادی دکتر حسین نمازی
فصل های موجود در پاورپوینت 1تا 4
فصل 1
نظام اقتصادی و روشهای بررسی آن
تعریف نظام اقتصادی
دو واژه کلیدی در تعریف نظام اقتصادی نظام و اقتصاد است .
نظام : مجموعه عناصری است که میان آنها روابطی وجود داشته باشد و یا بتواند ایجاد شود و دارای هدف یا منظور باشد .
عناصر یک نظام : اجزایی هستند که خود قابل تقسیم نباشند و یا علاقه ای به تقسیم آن وجود نداشته باشد . در مرتبه اول مفهوم نظام دیگر بر جزء انطباق ندارد زیرا خود از اجزایی تشکیل نشده است تا بتواند از هماهنگی برخوردار باشد در مرتبه دوم که جزء قابل تقسیم به اجزاء است ، می توانیم جزء را نظام در نظر بگیریم در این صورت با زیر سیستم یا نظام فروتری روبه رو هستیم به این ترتیب نظام در برگیرنده زیر سیستمهایی است و در عین حال خود می تواند عنصری از یک سوپرسیستم یا فرانظام را نشکیل دهد .
ارتباط :ارتباطها پیوندهای میان اجزا هستند که رفتار آنها و در نتیجه رفتار کل سیستم را تحت تاثیر قرار میدهند و اینکه درجه پیچیدگی هر نظام با میزان پیوند میان اجزای آن رابطه مستقیم دارد هر چه پیوندها بیشتر باشد در نتیجه رفتارها و فعالیتها تحت تاثیر عوامل بیشتری قرار خواهند گرفت .
پاورپوینت خلاصه کتاب نظام های اقتصادی دکتر حسین نمازی
هدف یا منظور : هر نظام دارای هدف یا منظور است و یا هر دو . اهداف نظامهای موجود در طبیعت که به وسیله انسان ایجاد نشده اند در درون آنها تعبیه شده است . حال این ساختار با توجه به منظور انسان و دیدگاه او می تواند بی نظمی به حساب آید . از آنجا که اهداف نظامهای طبیعی همیشه موافق منظور انسان نیست ( اگر چه در جهان آفرینش با معنا و بجاست ) به عنوان بی نظمی شناخته می شوند یک نظام در صورتی دارای منظور است که در محیط خود و در جهت علایق انسان نقشهایی را که باید ، ایفا کند . نظامهای مصنوعی که به وسیله انسان ایجاد شده اند ، با منظورهای خاصی به وجود آمده اند بنابراین منظور یک نظام در ارتباط با خارج نظام و از دیدگاه انسان به وجود می آید .
اقتصاد: در میان تعریفهای بسیار زیاد و بحث برانگیزی که از اقتصاد شده است، دو تعریف معروف تر و متداول تر است. بااین حال هریک از این دو مانند سایر تعریفها بی اشکال نیست و ویژگی جامع و مانع بودن را ندارد. پس از اشاره به این دو تعریف رایج و اشکال وارد بر آنها، تعریفی ارائه میشود که برمبنای صحیحی استوار و به یک تعریف جامع و مانع نزدیکتر است.
_ تعریف اوّل اقتصاد را شامل مجموع تدبیرهایی میداند که میان نیازهای نامحدود انسانی و وسایل لازم محدود هماهنگی برقرار می سازد. به بیان دیگر اقتصاد، تخصیص بهینه ی منابع محدود برای نیازهای نامحدود است
دیدگاه خود را ثبت کنید