حرکت پیاده طبیعیترین، قدیمیترین و ضروریترین شکل جابجایی انسان در محیط است وپیادهروی هنوز مهمترین امکان برای مشاهده مکانها، فعالیتها و احساس شور و تحرکزندگی و کشف ارزشها و جاذبههای نهفته در محیط است.
به طور کلی میتوان حرکت پیادهرا به هفت فعالیت مختلف تقسیم کرد که عبارتند از: قدم زدن، ایستادن، نشستن، درازکشیدن، دویدن، بازی کردن و تماشا کردن.
پیادهروی دارای اهمیت اساسیدر ادراک هویت فضایی، احساس تعلق به محیط و دریافت کیفیتهای محیطی است. چهره شهربیشتر از طریق گام زدن در فضای شهری احساس میشود.
در دو سه دهه اخیر، در نتیجه اوج
گیری و حاد شدن مشکلات
شهری مثل آلودگی محیط زیست،
دشواری رفتو آمد، ناامنی راهها، انحطاط مراکز تاریخی شهرها، افت کیفیت فضاهایشهری، افول ارزشهای بصری و... واکنش گستردهای علیه سلطه حرکت موتوری و کاهشتحرکات پیاده در جهان بهوجود آمده است.
جنبش گسترش فضاهای پیاده،
نهتنها سیمای کالبدی شهرها
را عوض کرده، بلکه تغییرات
نوینی در کیفیت زندگی شهری و رفتار اجتماعی و فرهنگ مردمبهوجود آورده است. همچنین الگوها و روشهای جدیدی برای حل مسایل شهری ارایه دادهکه باعث تحولی عمیق در نظریهها و روشهای شهرسازی، به ویژه در عرصه ساماندهیفضاهای شهری شده است.
از این رو شهروندان به تدریج به حضور در شهر و انجامفعالیتهای مدنی عادت کرده و زمان بیشتری را در فضاهای شهری میگذرانند و این بهنوبه خود به بهبود و ارتقاء فرهنگ و عادات شهرنشینیاز جمله رعایت حقوق دیگران واحساس مسئولیت در برابر جامعه کمک میکند.
لینک بازاریابی این فایل که مخصوص نام کاربری شما ایجاد شده است را کپی و در شبکه های
اجتماعی یا سایت و وبلاگ خود منتشر کنید و از 10 تا 15 درصد پورسانت بازاریابی فروش این
فایل بهره مند شوید.
دیدگاه خود را ثبت کنید