توضیحات محصول
پاورپوینت نادیده گرفتن حقوق معلولین،ناتوانان و سالخوردگان در طراحی و اجرای مبلمان شهری
قسمتی از متن پاورپوینت
مبلمان شهری چیست؟
مجموعه وسیعی از وسایل،اشیا ،دستگاه ها،نمادها،خرد بناها،فضاها و عناصری که چون در خیابان و در کل در فضاهای باز شهری نصب شده اند و استفاده عمومی دارند به این اصطلاح معروف شده اند.
معلول به چه کسی گفته می شود؟
فردی که به هر علت دچار ضعف،اختلال و یا عدم توانایی در اندام های حرکتی شده و برای تحرک نیاز به استفاده از پاره ای وسایل کمکی داشته باشد.
سالخورده کیست؟
گروه سنی 65 سال به بالا که به علت کهولت سن قادر به انجام فعالیت های روزانه به طور معمول نمی باشند.
ناتوانان چه قشری را شامل می شوند؟
این دسته افراد مادران دارای فرزند خردسال(نیاز به کلسکه و ...)،بیماران و گروه سنی زیر 6 سال را شامل می شوند.
توضیح مختصری از مسئله:
انسان به عنوان یک موجود اجتماعی همواره در صدد ایجاد ارتباط با فضای پیرامون خود است.
ایجاد این ارتباط از طریق حضور در محیط ،دسترسی به فضاهای پیرامون و انجام فعالیت های حیاتی میسر است.
در واقع دسترسی شرط لازم برای تامین و برآورد فعالیت های انسانی بوده و در صورت تحقق این امر انسان قادر به فعالیت در عرصه های مختلف زندگی و دارای بازده اجتماعی مناسب خواهد بود.
عدم حضور انسان در محیط از دو علت زیر ناشی می گردد.
1-نامناسب بودن محیط شهری
2-ناتوانی فیزیکی انسان
با این حال مهمترین عامل در به انزوا کشیده شدن اقشار ناتوان نامناسب بودن بستر محیط شهری است .
در دنياي پيشرفته امروزي كشوري مي تواند خود را در سطح كشور هاي متمدن بداند كه چند معيار را رعايت كرده باشد . يكي از اين معيار ها بر طرف كردن مشكلات معماري و شهر سازي براي معلولين ( توانخواه) است . به عبارتي طراحي براي همه شهر وندان يك جامعه و نه فقط قشر خاص .
آرزوي يك معلول زندگي بدون همراه و روان سازي شهر براي سهولت حركت هاي اوست . مشكلات و موانع معماري كه باعث ميشود معلولين كمتر در جامعه حضور داشته باشند عبارتند از مشكلات شهر و شهر سازي ، مشكلات رسيدن به بنا ، عدم رعايت اصول مهندسي ساختمان ، مشكلات حمل و نقل شهري ، مشكلات حركت در درون بنا .
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، 10 درصد جمعیت جهان به نوعی دچار معمولیت جسمی هستند. در کشور ما بعد از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، پدیده معلولیت سپری فزاینده داشته است. معلولان برای زندگی اجتماعی در شهر یا موانع معماری و شهری متعددی روبرو هستند، بنابراین، سازگار سازی محیط شهری با نیازهای معمولان جسمی، ضرورتی حیاتی است و طراحی شهرها باید براساس معیارها و ضوابط خاصی برای آنها انجام پذیرد.
یک معلول قطع نخاعی:بهره مندي معلولان از برخي خدمات شهري نياز به صرف هزينه هاي گزاف ندارد و تنها بايد کمي تدبير داشت.
هرچند اقداماتي براي رفع مشکلات و تامين نيازهاي معلولان اانجام شده اما کافي نيست و تا رسيدن به حد مطلوب فاصله زيادي دارد.
وي افزود: معلولان نياز به ترحم ندارند و اگر امکانات مناسب براي آنان فراهم شود مي توانند توانمنديهاي خود را در عرصه هاي مختلف به منصه ظهور بگذارند.
- الف:آیا آَشنایی متخصصین و مرتبطین امر میتواند گره گشای مسائل باشد؟
- ب)آیا اصلاحات فیزیکی در بعد طراحی و اجرای اثاثه شهری کافی میباشد؟
- ج)آشنا کردن اقشار مختلف از حقوق شهروندی تا چه میزان کارآمد می باشد؟
-1- تجهیزات خیابانی هماهنگ
طراحی و نصب بیشتر عناصر مبلمان و اثاثیه خیابان در حوزه مسوولیت اداره ها و سازمان های مختلفی، مانند: مخابرات، برق، آب، راهنمایی و رانندگی و شرکت واحد اتوبوسرانی قرار دارد که در نتیجه آرایش ناهماهنگی در خیابان به وجود می آورند. مساله تنها تنوع عناصر نیست، بلکه شیوه توزیع آنها در سطح خیابان نیز اهمیت دارد. بنابراین در ابتدا همکاری میان ادارات و سازمان های گوناگون لازم است تا بتوان تعداد و انواع عناصر را به میزان معقولی می رسانید.
روش منطقی عبارت است از؛ طراحی مجموعه ای از عناصر تجهیزات خیابانی که در آن هر جزء نظیر یک علامت، سطح آشغال یا چراغ، از جزئیات تزیینی و پایه طراحی مشابهی برخوردار باشد.
یکی از بزرگترین منافع حاصل از سیستم طراحی هماهنگ اثاثیه خیابانی، سهولت بیشتر گردآوری عناصر مختلف در کنار هم است. در این حالت، سایبان ایستگاه اتوبوس یا یک کیوسک تلفن می تواند تکیه گاهی برای اجزای دیگر، نظیر روشنایی، علایم، نیمکت ها و یا تلفن باشد.
طراحی تجهیزات خیابانی نباید به عنوان بخشی جدا از طراحی فضاهای شهری تلقی شود، بلکه باید به مثابه شکل دهنده منظر خیابانی و شهری در مقیاس وسیع مورد نظر قرار گیرد. چنانچه مضمون طراحی تجهیزات خیابانی بخشی از مضمون کلی طراحی شهری باشد، به شهر انسجام و وضوح می بخشد و مطلوب تر است. بنابراین، عناصر تجهیزات خیابانی را نباید به صورت منفرد و مجزا مورد بررسی و مشاهده قرار داد، بلکه باید آنها را به عنوان آنها بخشی از یک سیستم هماهنگ تجهیزات خیابانی نگریست که در آن همه اجزا بطور هماهنگ مورد توجه قرار می گیرند و ارتباط مناسبی با ساختمانهای پیرامون خود برقرار می سازند. از این رو، حتی در طراحی کوچک ترین عناصر خیابانی، نباید منظره کلی و فراگیر را فراموش کرد.
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید