دانلود جزوه اصول وفلسفه بهداشت قسمت اول بافرمت pdf ودر ۲۱۲ صفحه
فهرستمطالب
9Occupational Health فصل اول:بهداشت حرفهاي
اهداف معاینات شغلی دورهاي: 12
معاینات هنگام برگشت به کار: 12
معاینات اختصاصی ناشی از کار: 12
معاینات براي سالخوردگان – زنان و جوانان12
معاینات شغلی براي مدیران: 12
برنامه هاي بهداشت حرفهاي: 13
وظایف مربوط به مرکز بهداشت حرفهاي: 13
اثرات اجرائی این وظایف و برنامه ها: 13
بیماریهاي ناشی از عوامل شیمیایی زیانآور محیط کار: 14
بیماریهاي ناشی از عوامل مکانیکی و ارگونومیکی در محیط کار: 14
بیماریهاي ناشی از عوامل بیولوژیکی و ارگونومیکی در محیط کار: 14
بیماریهاي ناشی از عوامل روانی و ارگونومیکی در محیط کار: 14
بیماریهاي ناشی از عوامل فیزیکی زیانآور محیط کار: 14
خصوصیات صوت 15
فرکانس هاي صوت 16
فشار صوت 17
واحد اندازهگیري صوت 17
سرعت انتشار امواج صوتی 18
بلندي صدا: 18
تعریف سون 19
کنترل صدا 19
کاهش صدا در منبع تولید 19
تعریف نور: 22
واحدها و اصطلاحات نور 22
درخشندگی23
لوکس23
منابع نور 24
انواع منابع روشنایی الکتریکی 25
ارگونومی27
تعریف ارگونومی 27
«5»( اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول
تعریف کار 27
خستگی27
انسان در سیستم کار 28
سیستم انسان – ماشین28
مهارت 28
مسئولیت28
فشارهاي روانی 29
فشارهاي عضلانی 29
آنتروپومتري (ابعاد شناسی بدن) 29
ابعاد محل کار به صورت نشسته 30
طراحی محل و ابزار کار از دیدگاه ارگونومی 31
طراحی ارگونومی محل هاي کاري 31
طراحی محل کار از دیدگاه فیزیولوژیکی 32
عوامل زیانآور شیمیایی محیط کار 32
تقسیم بندي مواد آلوده کننده بر مبناي حالت فیزیکی 32
بیماریهاي ناشی از عوامل شیمیایی: 36
تقسیم بندي آلاینده هاي محرك و التهاب اور بر اساس اثرات فیزیولوژیک 36
پنوموکونیوزها37
گرد و غبار 37
گرد و غبار ممکن است منشاء: 38
بیماریهاي ریوي ناشی از گرد و غبار: 38
باکتریها (باسیل سیاه زخم) 39
قارچها 39
بیماریهاي ریه کبوتربازان پرپاکنها39
بیماریهاي ریوي ناشی از گردوغبارهاي معدنی39
39 :Silicosis سیلیکوزیس
تجمع ذرات گردوغبار: 40
پیشگیري از سیلیکوزیس: 41
41 :Asbestosis آزبستوزیس
طریقه پیشگیري از آزبستوزیس: 43
آنتراکوز: 44
بریلیوز 44
45 Talcosis تالکوزیس
45 Aluminosis آلومینوزیس
45 Stannosis استانوزیس
باریتوزیس45
بیماریهاي ریوي ناشی از حساسیت 46
47 Bagassosis باگاسوزیس
اصول و فلسفه بهداشت (قسمتاول) «6»
47 Suberosis سوبروزیس
47Farmers lung شش کشاورزان
آسم گندم یا آسم غلات 47
بیماري هاي پوستی ناشی از کار 48
اصول کلی پیشگیري از بیماریهاي ناشی از کار 48
عوامل سرطانزاي شغلی50
تعریف سرطان 51
عوامل سرطانزاي شغلی52
پیشگیري از بیماریهاي سرطانی ناشی از عوامل شغلی 56
حادثه و علل حوادث ناشی از کار58
علل غیر مستقیم: 58
به طور کلی زیانهاي اقتصادي ناشی از بروز حادثه 59
نکات مهم در مورد حوادث ناشی از کار 59
ضریب تکرار حادثه (میزان وفور حادثه) : 60
معاینات کارگري 61
- 1 معاینات قبل از استخدام 61
مهمترین هدفهاي معاینه قبل از استخدام 62
تقسیم افراد از نظر قدرت کار 63
معاینات اختصاصی کارگران کارهاي سخت و زیانآور 65
معاینه در موقع تغییر شغل کارگر 65
معاینه کارگران در هنگام بازگشت به کار 65
معاینه کارگران در موقع بیماري 66
تعیین قدرت کار معلولین 66
فصل دوم:بهداشت پرتوها 67
68 : Radiation Absorbod Dose (RAD) دز جذب شده پرتو
مشخصات پرتوهاي یونساز 68
رادیواکتیوهاي سنگین: 72
رادیواکتیوهاي سبک: 72
کاربرد پرتوها و مواد پرتوزا: 72
فصل سوم:حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین 76
بندپایان بیماریزا ي پزشکی 76
76 : ((Arthropoda بندپایان
انگل(پارازیت) 76
صفات عمومی بند پایان 78
سوسکها (راسته راست بالان) 82
ککها (بی بالان) 82
انواع کک 82
سیکل زندگی کک: 82
«7»( اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول
پشهها (راسته دو بالان) 83
فرق کولکس از آنوفل: 84
انواع پشه هاي ناقل مالاریا در نقاط مختلف ایران: 85
مگسها (راسته دو بالان) : 86
کنهها (آکارنیا) 87
کنترل و مبارزه با حشرات و جوندگان89
90 (Insecticides) مواد حشره کش
تقسیم بندي حشره کشها بر مبناي ساختار شیمیایی 90
حشره کشهاي آلی کلره 91
92 :Dichloro Diphenyl Trichloro etane ( ددت (دي کلرو دي فنیل – تري کلرو اتان
حشره کشهاي فسفره92
ترکیبات آلی فسفره 92
کارباماتها 93
93 ( (Pyretherum پیرتروم
پرسشهاي چهار گزینهاي94
پاسخنامه پرسشهاي چهار گزینهاي 101
فصل چهارم:بهداشت موادغذایی 102
تعریف علم تغذیه 102
اهمیت غذا در تأمین نیازهاي مختلف انسان102
کمبودهاي تغذیه و بیماریهاي سوء تغذیه103
کمبودهاي تغذیهاي: 103
گروههاي چهار گانه موادغذایی و نقشآنها در تغذیه 103
رابطه عوامل مغذي و بعضی از اعمال حیاتی بدن: 104
بهداشت مواد خوراکی105
بهداشت شیر و ترکیبات آن 106
پروتئین شیر به دو صورت: 106
خواص ظاهري شیر107
خواص فیزیکی و شیمیایی شیر 107
انواع شیر مایع108
فرآورده هاي شیر 109
بیماریهاي قابل انتقال توسط شیر 109
فساد و نگهداري موادغذایی 110
میکروب شناسی آب110
کنترل میکروبهاي موجود در آب 111
فساد میوهها و سبزیها 112
فساد میکروبی سبزیها112
فساد میکروبی میوهها 113
فساد میکروبی قندها و شیرینیها 113
اصول و فلسفه بهداشت (قسمت اول) «8»
فساد میکروبی موادغذایی کنسروي 113
فسادمیکروبی انواع ادویه 114
فساد میکروبی مغز دانهها و میوهها 114
فساد میکروبی غلات، آرد و تولیدات خمیري115
فساد در فرآورده هاي نانوایی 115
فساد میکروبی مایونز و سسو سالاد 116
میکروب شناسی آب میوه و کنسانتره آب میوه 116
میکروب شناسی نوشابههاي غیر الکلی 118
بهداشت گوشت و فرآورده هاي گوشتی 118
تعیین فساد گوشت 119
ضایعات و بیماریهاي گوشت 119
نگهداري گوشت 120
بهداشت اماکن غذاخوري122
بهداشت کارگرانی که با خوراکیها سروکار دارند 123
تقلب در خوراکیها 124
افزودنی هاي خوراکی125
تقویت و غنی کردن خوراکیها 126
پرسشهاي چهار گزینهاي132
پاسخنامه پرسشهاي چهارگزینهاي 142
فصل پنجم:بهداشت مسکن 143
بهداشت مسکن و اماکن عمومی 143
استانداردهاي مسکن 143
پنجرهها 144
سیستم تهویه در مسکن 144
رابطه بین بدي مسکن و بیماریها 145
استاندارد صدا در مسکن بر اساس نوع فعالیت 146
مجموعه تست: 149
پاسخنامه: 171
187 مجموعه تست 1
پاسخنامه191
مجموعه تست 193
پاسخنامه198
مجموعه تست 200
پاسخنامه205
مجموعه تست 207
پاسخنامه
دیدگاه خود را ثبت کنید