فهرست مطالب
مقدمه
زندگینامه آرون بک
تحصیلات آرون بک
نظریه شناختی ارون بک
علیت و اختلالات روانی
مدل شناختی رشد
افکار خودکار
عوامل تشریح طرحواره ها
انواع تحریف های شناختی
نظریه شناخت درمانی
هدفهای درمانی
سنجش در شناخت درمانی
فنون درمان
شناخت درمانی کوتاه مدت
درمان اختلال های وسواسی
بخشی از متن
مقدمه
آرون بک روانپزشک آمریکایی و پروفسور بازنشسته دانشگاه پنسیلوانیا است و از او به عنوان پدر شناخت درمانی یاد میشود. او کتابها و مقالات علمی زیادی را تالیف کرده است و نظریههای پیشگامش نقش مهمی در شکل گیری روان درمانی شناختی داشته است. همچنین پرسشنامهها، مقیاسها و گزارش دهی طراحی شده او کاربرد گسترهای در تشخیص اضطراب و افسردگی دارند. از رفتار درمانی شناختی بک در درمان انواع اختلالات اضطرابی و افسردگی استفاده میشود. در ادامه به بررسی زندگینامه، موفقیتها و دستاوردهای ارون بک میپردازیم.
زندگینامه آرون بک
آرون بک در 18 جولای سال 1921 در آمریکا به دنیا آمد. بک، فرزند پنجم و کوچکترین عضو خانواده بود. او در سال 1950 با فیلیس ویتلی ازدواج کرد که اولین زن قاضی در دادگاه استیناف مشترک المنافع پنسیلوانیا بود. حاصل این ازدواج، چهار فرزند است که از میان آنها، جودیت درمانگر و مربی رفتار درمانی شناختی (CBT) است، همچنین دخترش رئیس موسسه غیردولتی رفتار درمانی شناختی بک نیز میباشد.
تحصیلات آرون بک
او در سال 1942 از دانشگاه براون فارغ التحصیل شد و در سال 1946 نیز مدرک دکترای روانپزشکی خود را از دانشگاه ییل دریافت نمود. بک در تلاش جهت اخذ تخصص در رشته عصب شناسی بود ولی به دلیل کمبود نیروی کار در زمینه روانپزشکی، از او خواسته شد حدود چند ماه در همان حوزه فعالیت داشته باشد و این مقدمهای شد بر اینکه در سال 1956 از انجمن علمی روان تحلیلگری در فیلادلفیا فارغ التحصیل شود. در واقع بک در سال 1954 به گروه روانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا پیوست. ریاست این بخش با کنت الماکر اپل، رئیس انجمن روانپزشکی آمریکا بود که تلاشهای بی دریغ وی جهت گسترش و پیشرفت روانپزشکی، تاثیر مهمی در حرفه بک برجای گذاشت و در این زمان بک آموزش رسمی روانشناسی را در موسسه فیلادلفیا انجمن روانکاوی آمریکا آغاز نمود.
نظریه شناختی ارون بک
شناخت درمانگرها غلاقه خاصی به تاثیر تفکر بر شخصیت دارند. افکار خودکاری که انسانها اگاهی کمی از انها دارند، نقش مهمی در رشد و تحول شخصیت بازی می کنند. این افکار یکی از جنبه های عقاید یا طرحواره های شناختی هستند و برای شناخت نحوه انتخاب کردن و استنباط انسانها مهمند. انچه در برسی اختلالات روانی اهمیت ویژه ای دارد، تحریفهای شناختی است، یعنی شیوه های فکری نادرستی که موجب غمگینی و نارضایتی انسان می شوند شارف، مهمترین ویژگی تفکرافسرده ها وجود یک سه ضلعی شناختی است که اجزای ان عبارت است از: نظر منفی درباره خود، نظر منفی درباره اینده خود و نظر منفی درمورد تجربه های کنونی (جودیت تاد-ارتور سی بوهارت. یکی دیگر از علل ادراک های منفی افسرده ها، خطاهای بنیادی انان در پردازش اطلاعات است. افسرده ها در مورد امور منفی اغراق می کنند و امور مثبت را ناچیز جلوه می دهند
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید