دانلود پاورپوینت انواع مبدل هاي حرارتي با فرمت pps و قابل ویرایش در ۳۴ اسلاید
قسمتی از متن پاورپوینت انواع مبدل هاي حرارتي
نکته این پاورپوینت یاداشت دارد
مقدمه
امروزه در طراحي فرايند پالايشگاههاي جديد گاز، در مواردي كه شرايط عملياتي براي استفاده از مبدلهاي صفحـهاي ممكن باشد اين مبدلها جايگزين مبـدلهاي پوستـه و لوله شدهاند. از مزاياي اين مبدلها ميتوان به كمتر بودن حداقل اختلاف دماي مورد نياز، كاهش ابعاد، كم شدن رســوب و گرفتگي، امـكان تغيير ظرفيت، سهولت تعمير و نـگهداري و افزايش راندمان اين مبدلها به نسبت مبدلهاي پوسته و لوله اشاره كرد.
تاريخچه
در سال 1878 اولينpatent در اين موضوع به نام آلربت دريك در German Patent ثبت گرديد.
در سـال 1923 دكتـر ريچارد ساليگمن توانست اولين نمونه صنعتي اين وسيله را به طور موفقيت آميز تست نموده و مورد بهرهبرداري قرار دهد.
تـا قبـل از سـال 1930 از جنـس مفرغ ( gunmetal ) سـاخته ميشدند.
در سال 1930 استـفاده از آليــاژهاي ديـگري چون فـولاد ضـد زنگ(stainless steel) نيز رايج گرديد.
محدودهي عملياتي مبدلهاي صفحهاي در مدلهاي اوليه در فشارهايي كمتر از 2 بار و تا دماي 60 درجه سانتي گراد بود.
مزايا و محدوديت ها
مزاياي اين مبدلها را ميتوان در عبارت
« انعطافپذيري سيستم»
خلاصه كرد.
مبدل های حرارتی نوع Recuperative
در این مبدل سیال سرد و گرم توسط یک سطح جامد ثابت از یکدیگر جدا شده اند و انتقال از طریق سطح مذکور صورت می گیرد. اکثر مبدل های موجود در صنعت از این دسته هستند
مبدل های حرارتی نوع Regenerative
در این مبدل ، سطح جدا کننده سیال سرد و گرم ثابت نبوده و به طور متناوب قسمت هایی از آن سطح در معرض حرکت سیال سرد یا گرم قرار می گیرند. این نوع مبدل ها بیشتر در مقیاس های آزمایشگاهی و تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرند
مبدل های حرارتی نوع تماس مستقیم
در مبدل های تماس مستقیم ، جریانها ، دو مایع غیر قابل اختلاط و یا یک گاز و یک مایع هستند. این مبدل ها معمولا از راندمان حرارتی بالایی برخوردارند. نمونه ای از این مبدل ها ، برج های خنک کن و کولرهای آبی ميباشند
در مبدل های حرارتی از قبیل رادیاتور خودروها ، ژنراتورها ، خنک کن های روغن ، گرم کن های مورد استفاده در گرمایش اطاقها و غیره ، در هر دو سمت سیال سرد و گرم ، انتقال گرما از طریق جابجایی یک فاز اتفاق می افتد.
آنهايي كه مكانيزم چگالش و جوشش دارند تغيير فاز دارند
چگالنده ها ، دیگ های بخار و مولدهای بخار در راکتورهای آب تحت فشار در نیروگاه های هسته ای ، تبخیرکننده ها و رادیاتورهای مورد استفاده در تهویه مطبوع و گرمایش ، دارای مکانیزم های چگالش و جوشش در یکی از سطوح مبدل های حرارتی می باشند.
انتقال گرمای دو فاز می تواند در هر دو سمت مبدل ، مانند شرایطی که چگالش در یک سمت و جوشش در سمت دیگر سطح انتقال گرما است ، اتفاق بیفتد.
دیدگاه خود را ثبت کنید