دانلود پاورپوینت فصل 6 و 7 کتاب روانشناسی پرورشی نوین دکتر سیف با فرمت pptx وقابل ویرایش در ۲۹ اسلاید
قسمتی از متن پاورپوینت فصل 6 و 7 کتاب روانشناسی پرورشی نوین دکتر سیف
نظریه یادگیری معنی دارکلامی آزوبل:
یکی از نظریه های شناختی که با یادگیری آموزشگاهی ارتباط نزدیکی دارد نظریه یادگیری معنی دار کلامی است که دیوید آزوبل روانشناس آمریکایی آن را در اثر مهم خود روانشناسی پرورشی با یک دیدگاه شناختی مطرح ساخت.
•هرم ساخت شناختی:
•در نظریه آزوبل ساخت شناختی وتغییراتی که براثر یادگیری در آن صورت می گیرد اساس یادگیری را تشگکیل می دهد. نظریه ساخت شناختی عبارت است از:مجموعه ایی از اطلاعات، مفاهیم، اصول، وتعمیمهای سلزمان یافته ایی که فرد قبلا در یکی از رشته های دانش آموخته است.
•به طور کلی ساخت شناختی بر دانش کلی فرد در یک زمینه بخصوص علمی و تحصیلی دلالت می کند.
•بنا به نظریه مطرح شده ساخت شناختی هر فرد به صورت یک هرم فرضی درست شده است که در آن کلی ترین مطالب مسایل و مفاهیم در رأس هرم قرار دارند و مفاهیم و مطالبی که از کلیت و جامعیت کمتری برخوردارند در میانه هرم،و بیشترین مقدار اطلاعات جزيی در قاعده هرم واقع اند.
•معنی دار بودن یادگیری:
•معنی به وجود نوعی قرینه یا معادل ذهنی برای یادگیریها در ساخت شناختی یادگیرنده وابسته است.یعنی وقتی که مفهوم قابل ارتباط دادن با مفاهیمی باشد که از پیش در ساخت شناختی فرد وجود دارند آن مفهوم معنی دار است.
•مطالب معنی دار به مطالب یادگیری شده قبلی مربوط می شوند،در حالی که مطالب غیر معنی دار یا مطالبی که به صورت طوطی وار آموخته می شوند به طور پراکنده و بدون ارتباط با یکدیگر در ذهن انباشته می شوند.
یادگیری مطالب معنی دار:
یادگیری معنی دار از راه ایجاد ارتباط بین مطالب جدید ومطالب قبلاً آموخته شده ایجاد می شود.
زیربنای یادگیری معنی دار این است که یادگیرنده به طور فعالانه بکوشد تا اندیشه های تازه را به اندیشه های موجود ارتبلط دهد.
یادگیری زمانی معنی دار است که مطالب جدید رابطه ی نظام مندی با مطالب قبلاً آموخته شده داشته باشند؛یعنی مطالب جدید مطالب قبلاً آموخته شده را تغییر یا گسترش دهند.
بنابر این تجربه های قبلی تعیین می کنند که یادگیری برای دانش آموزان معنی دار است یا نه.
مشمول کننده ها:
برای اینکه یادگیری معنی دار صورت پذیرد یادگیرنده باید از پیش مفاهیم و اطلاعات زمینه ایی برای ربط دادن یادگیری جدید به آنها اموخته باشد.
هنگام یادگیری مطالب تازه تر به صورت معنی دار،آن مطالب جذب هرم ساخت شناختی یادگینده می شوند.
این جذب شدن مطالب را در ساخت شناختی شمول گویند.
فرایند شمول عبارت است از:مربوط ساختن مفهومی تازه به مفهومی که از پیش در ساخت شناختی وجود داشته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید