فهرست مطالب
مقدمه
کتابهای چستر بارنارد
کلمات کلیدی بارنارد: سازمان، اطلاعات، ارتباطات، کارایی، اثربخشی
محدودیت در دسترسی به مجموعهی رفتار سازمانی
فهرست درسهای متمم
اهمیت بارنارد برای دنیای امروز ما
بخشی از متن
مقدمه
چستر بارنارد (Chester Barnard) را بیتردید میتوان یکی از نامهای بزرگ کلاسیک در مدیریت دانست.
پیتر دراکر وقتی در کتاب The Effective Executive خود، از ویژگیهای مدیر موفق حرف میزند، به حرفهای بارنارد و کتاب او ارجاع میدهد. هربرت سایمون دانشمند شناختهشده و برندهی جایزه نوبل هم، در مقدمهی کتاب Administrative Behavior، خود را وامدار و مدیون چستر بارنارد معرفی میکند و توضیح میدهد که بارنارد تأثیر بزرگی روی تفکر او دربارهی مفهوم سازمان گذاشته است (بارنارد در ۱۸۸۶ به دنیا آمده و در ۱۹۶۱ درگذشت).
نکته در اینجاست که این متفکر پیشکسوت و نظریهپرداز مدیریت، خود تحصیلات دانشگاهی را به پایان نبرده و آخرین مدرک تحصیلی رسمیاش، به دوران دبیرستان باز میگردد.
بارنارد تقریباً تمام دوران مدرسه هم، خرج تحصیل خود را با کار کردن درآورد و سه سال هم در دانشگاه هاروارد در رشتهی اقتصاد درس خواند. اما در نهایت، نتوانست این روند کار و درس را با هم ادامه دهد و پیش از به پایان رسیدن دورهی کارشناسی اقتصاد، درس و دانشگاه را رها کرد و به سراغ مشاغل تماموقت رفت.
بارنارد کار خود را از پایینترین ردههای شرکت AT&T (یا همان American Telephone & Telegraph Company) آغاز کرد و به تدریج به بالاترین ردههای مدیریتی این شرکت رسید.
همکاری او با این مجموعهی مخابراتی، نزدیک به چهار دهه ادامه داشت و در این مدت، همواره به اساتید دانشگاه کمک میکرد تا از شرکتهای زیرمجموعهی او برای مطالعه و تحقیق استفاده کنند (کسانی مانند لارنس هندرسون، التون مایو، والاس دونهام، لارس لُوِل و دیگران).
همین حفظ رابطه با دانشگاه و دانشگاهیان بود که او را با زبان آکادمیک آشناتر کرد و باعث شد که کتابهایش، از نظر چارچوب، معتبر بوده و با در نظر گرفتن شیوهی نگارش، دانشگاهی محسوب شوند.
البته بارنارد سمتهای اجرایی دیگری را هم تجربه کرد که از جملهی آنها میتوان به ریاست بنیاد راکفلر (Rockfeller Foundation) طی سالهای ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۲ اشاره کرد .
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید