فهرست مطالب
مقدمه
عوامل موثر بر بی سرپرستی و بدسرپرستی کودک
تاریخچه حمایت از کودکان بیسرپرست
جهان
ایران
نتایج تحقیقات روانشناسان و بررسی وکودکان بی سرپرست و بدسرپرست
بخشی از متن
مقدمه
یکی از مشکلات اجتماعی وجود کودکانی است که به دلایلی از جمله فوت پدر و مادر، ازدواج مجدد والدین، فقر، بیماریهای لاعلاج والدین و ... بی سرپرست شده اند. کودکان بی سرپرست و بدسرپرست از حضور تربیتی، روان شناختی، حمایت مؤثر والدین و نیز از مزایای زندگی در خانواده محروم هستند.
مراقبت، درک همدلانه و مشارکت، ساختار قدرت شفاف و حل مسئله از کارکردهای ضروری خانواده است؛ اما کودکان بی سرپرست و بدسرپرست از این نعمت محروم هستند و در مراکز شبهخانواده رشد می کنند، هر چند هدف اصلی این مراکز تأمین کارکردهای اصلی خانواده برای این کودکان است، اما با انتقال آنها از محیط خانواده به محیطی با آسیب های کمتر کافی به نظر نمی رسد، سوگ ناشی از فقدان خانواده این کودکان را در معرض اختلال روانشناسی مانند افسردگی و اضطراب قرار می دهد که در زندگی کودکان اثرات پایداری خواهد داشت.
معضل کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست واقعیت تلخ بسیاری از جوامع یا کشورهاست که ریشههای آن به نهاد خانواده و جامعه بازمیگردد. کودکان بیسرپرست یا بد سرپرست به کودکانی گفته میشود که والدین خود را بر اثر حوادثی همچون تصادفات رانندگی یا مرگ از دست دادهاند یا دارای والدینی هستند که رفتار مناسبی با فرزندان خود ندارند.
کودکانی که از فقدان خانواده یا خانوادههای نامناسب و بد رنج میبرند در آینده ممکن است در دوران تحصیل و مراحل زندگی خود باز بمانند و دچار بحران شخصیت و عدم توانایی برقراری ارتباط با اطرافیان خود شوند. از علائم دیگر و بحرانهایی که فقدان والدین یا کودکان بدسرپرست احتمال میرود از خود نشان میدهند افسردگی، وابستگی دلهره آمیز، ترس، گریههای شبانه، شب ادراری، عدم اعتماد به نفس، وابستگیهای پی درپی به افراد مختلف و توانایی ضعیف برای برقراری با محیط اجتماعی است.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید