فهرست مطالب
مقدمه
مقیاس هوشی تست هوش وکسلر برای بزرگسالان
نمونه و سنجش تست هوش وکسلر برای کودکان
روش امتیازگذاری تست کودکان تست وکسلر
محاسن تست های هوش وکسلر
معایب تست هوش وکسلر
نکاتی درخصوص انجام تست وکسلر
بخشی از متن
مقدمه
تست وکسلر یکی از آزمون های جهان شمول به شمار می رود. توضیحات به همراه مزایا و معایب تست وکسلر را ارائه خواهیم داد.
وکسلر هوش را ظرفیت و قابلیت های شخص جهت ادراک و استنباط و چیرگی و غلبه بر جو و وضعیت پیرامونی خود معرفی می نماید و هر سه نمونه و سنجش خویش را در امتداد این توضیح تهیه کرده است.
دیوید وکسلر ، طراح و سازنده ی سه سری تست های فردی مختص رده های سنی متفاوت می باشد. هر سه مقیاس نه فقط هوش بهر عمومی را معلوم می سازند بلکه هوش بهر زبانی و هوش بهر غیرزبانی (هوش عملی) را هم مورد سنجش قرار می دهند. این نمونه ها و سنجش های وکسلر شامل یک سری تست جهت سنجش استعدادها و مهارت های مختلف می باشد که در مجموع آن ها ، ظرفیت و قابلیت های هوش عمومی را نیز نشان می دهد.
نمونه ها و سنجش و تست هوش وکسلر از دو بخش جداگانه تهیه گردیده است. یک بخش آن از پرسش هایی تشکیل شده است که به ادراک کلامی و یا به کارگیری کلام به شکل های گوناگون نظیر حرف زدن ، مطالعه کردن و نوشتن نیاز دارد که با این سری پرسش ها هوش زبانی را مورد سنجش قرار می دهد. دیگر بخش این تست ها از سری پرسش هایی تهیه گردیده که نسبتاً سطح هوش غیرکلامی (هوش عملی) را مورد ارزیابی قرار می دهد. سنجش هوش بهر عملی به کاربرد کلام وابسته نیست و برای گروه های فرهنگی به ویژه بچه های دوزبانه و همچنین بچه های دارای کمبودهای محیطی ارزیابی مطلوب-تری به وجود می آورد.
نخستین سنجش و نمونه هوش آزمایی یا تست هوش وکسلر جهت اندازه گیری بهره ی هوشی افراد بزرگسال منتشر گردید. نمونه و سنجش تست هوش وکسلر در طی سال های آتی مجدداً بازنگری شد و به نام سنجش هوش وکسلر برای رده ی بزرگسالان انتشار یافت. نمونه و سنجش دوم با نان مقیاس هوشی وکسلر ویژه بچه های ۶ تا ۱۲ ساله در سال ۱۹۴۶ انتشار یافت. پس از آن نمونه و سنجش هوشی وکسلر ویژه بچه های پیش دبستانی رده ی سنی ۴ تا ۶ ساله منتشر گردید.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید