فهرست مطالب
مقدمه
الگوی حالات من در نظریه اریک برن
مکاتب بر گرفته از (TA)
وضعیت های زندگی در نظریه اریک برن
پیش نویس زندگی در نظریه اریک برن
بازدارنده ها و سوق دهنده ها در نظریه اریک برن
نوازش
تصمیمات و باز تصمیم ها
بازی ها
گروه درمانی با رویکرد تحلیل رفتار متقابل
وظایف و نقش های رهبر گروه
بخشی از متن
مقدمه
نظریه تحلیل رفتار متقابل توسط اریک برن (۱۹۶۱) که روانپزشک و روانکاو بود بنا نهاده شده است . اریک برن روش تحلیل تعاملی را روشی عقلانی برای شناخت و تحلیل رفتار ، توصیف عوامل مؤثر در ارتباط بین افراد ، و مبین روابط نادرست بین انسان ها می داند. این نظریه از نارضایتی اریک برن از طولانی بودن روانکاوی در درمان مشکلات مردم نشأت گرفته است. اریک برن متوجه شد که مراجعان او با بکارگیری این نظریه، بهبود یافتند.
تحلیل رفتار متقابل نظریه ای است در مورد شخصیت و روش منظمی است برای روان درمانی به منظور رشد و تغییرات شخصی . این تعریفی است که به وسیله انجمن بین المللی رفتار متقابل ارائه شده است (جونز و استوارت، ترجمه دادگستر، ۱۳۸۴).
اریک برن نظریه اش را بر اساس مفاهیم حالات من قرار داد. من به چند بخش تقسیم می شود که عبارتند از: والد (P)، بالغ (A) و کودک (C). والد آن قسمت از شخصیت و کل وجود فرد را تشکیل می دهد که با ارزش ها ، اعتقادات و رفتار والدین سرو کار دارد. درحالی که حالت کودک، اصولأ درجستجوی لذت و بازی گوشی و شیطنت خاص زمان کودکی می باشد و حالت خود بزرگسال یا بالغ باعث بروز عواطف درسطح مطلوب و مناسبی می گردد (شفیع آبادی، ۱۳۸۱).
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید