پاورپوینت پاتریک گدس و اندیشه های او با فرمت ppt ودر 23 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت پاتریک گدس و اندیشه های او
پتریک گدس یک جغرافیدان ، جامعه شناس ، گیاه شناس، زیست شناس ، اقتصاددان و بوم شناس بود در سال 1854 در بالاتر ( Balater ) اسکاتلند پا به عرصه وجود گذاشت.
به تدریج به حیطه طرح و برنامه ریزی منطقه ای و شهری جلب شد و در شهر ادینبورگ ( Edingbourg ) ، مرکزی جهت مطالعات برنامه ریزی شهری و بحث های اجتماعی ترتیب داده
فعالیت های برنامه ریزی شهری خود را با نوسازی زاغه ها در این شهر آغاز کرد . او در سال 1920 تا 1923 استاد بمبئی هندوستان در رشته شهر سازی و جامعه شناسی شهری شده و مطالعات خود را در این سال ها روی برنامه ریزی شهری متمرکز نمود .
پاتریک گدس
PATTRICK GEDDES
وی مدرسه عالی شهرسازی بمبئی را بنیان گذاری کرده و در طول سال های 1924 تا 1925 برای حدود 50 شهر در فلسطین و هندوستان طرح شهرسازی و برنامه ریزی شهری ارئه نمود . وی تمام عمر خویش را صرف مطالعه تکمیل و تکمیل دانش خویش در بسیاری از عرصه های مختلف نمود و نظریات با ارزشی در برنامه ریزی شهری و منطقه ای ارائه کرد . او در نهایت در سال 1932 در سن 78 سالگی در گذشت (
پاتریک گدس
PATTRICK GEDDES
نقطه نظرات مهم گدس عبارتند از :
1 – شهر یک پدیده ارگانیک و کیفی است ، شهر و محیط طبیعی آن باید به وحدت برسند .
2 – شهر بریده از تاریخ و فرهنگش نمی باشد ، لذا شناخت عمیق تاریخ گذشته و فرهنگ اجتماعی شهرها ضروری است . گدس از طرفداران پر شور حفظ سنت های معماری و فرهنگی و مخالف سرسخت تحمیل شهر سازی غربی به دیگر تمدن هاست .
3 – نباید فقط به مسائل جاری شهر و منفعلانه برخورد کرد ، بلکه قبل از هر گونه اقدامی می بایست به شناخت مسائل حال و آینده شهر پرداخت .
4 – نظریه جراحی محتاطانه او بر این فرضیه استور است که هر اندازه درک ما نسبت به روح شهر و جوهره تاریخی و حیات پیوسته آن بیشتر باشد ، زندگی شهری را بیشتر لمس خواهیم کرد .
5 – شهر جدا از جامعه نیست ، لذا شهر سازی پیوسته و متداوم و قابل انعطاف همزمان با روند پیشرفت های فرهنگی و فن آوری را پیشنهاد می کند .
6 – تخریب نابخردانه بافت های قدیمی ، هویت فرهنگی را نابود می سازد .
7 – طرح جامع موفق ، طرحی است که معماری و شهر ، تبدیل به یک واحد تجزیه ناپذیر گردند . او در شهر های قدیمی ، ساختمان ها و بناها را به صورتی ساختاری جدائی ناپذیر و در هم بافته تلقی می کرد که به خاطر عادت غربی ها به نظم ماشینی به ظاهر نامنظم می نماید .
8- شهر برای مردم طراحی می گردد و بنابراین باید از نقطه نظرات آنان سود جست .
9- پذیرش برنامه ریزی ارگانیک ( البته نه به مفهوم بی نظم ) ، بلکه ارگانیک خود دارای نظمی پیچیده است .
دیدگاه خود را ثبت کنید