مقاله 1 :روش دلفی در یک نگاه
چکیده:
یکي از روشهای کسب دانش گروهي مورد استفاده، روش دلفي است که فرایندی است که دارای ساختار پیش بیني و کمک به تصمیم گیری در طي راندهای پیمایشي، جمع آوری اطلاعات و در نهایت، اجماع گروهي است.
با توجه به اینکه امروزه روش دلفي در تحقیقات آینده پژوهي به شدت مورد توجه و استفاده قرار ميگیرد، هدف مقاله حاضر، بررسي تفصیلي این تکنیک از نظر تاریخچه، تعریف، چارچوب نظری، انواع، اهداف و کاربردها، شرایط کاربرد، اجزای اصلي، فرایند، مزایا و محدودیت هامي باشد.
روش مورد استفاده در مقاله حاضر، مطالعه کتابخانه ای بوده و ابزار گردآوری اطلاعات نیز برگه یادداشت ميباشد.
یافته ها حاکي از آن است که این روش در تحقیقات آینده پژوهي مورد توجه ميباشد و جهت اجماع گروهي از آن استفاده ميشود.
مقاله 2 : آموزش روش دلفی به زبان ساده
چکیده:
در این آموزش به توضیح روش دلفی و بیان گام های آن و کاربرد آن در رشته های مهندسی پرداخته می شود.
از این روش جهت استخراج و یاغربالگری شاخص های مساله تصمیم گیری استفاده می شود که معمولا در چند راند صورت می پذیرد.
این روش براساس نظرات خبرگان و براساس پرسشنامه شکل می گیرید.
بنابر تجربیات و نظرات نویسندگان، تعداد افرادی که در پانل دلفی به عنوان پاسخ دهنده قرار می گیرند معمولا بین 10 تا 15 نفر هستند.
همچنین برای بررسی اجماع در راندهای دلفی برای خاتمه دادن به آن در ضریب هماهنگی کندال استفاده می شود این ضریب به راحتی توسط نرم افزار spss قابل محاسبه است.
در صورتیکه در پرسشنامه دلفی از طیف 5 تایی استفاده شود در هر راند می توان شاخص هایی که امتیاز کمتر از 3 را کسب کرده اند حذف و رقبال نمود.
مقاله 3 : روش دلفی، مبانی، مراحل و نمونه هایی از کاربرد
چکیده:
پیچیدگی مسائل جدید در حوزه فناوری و سیستم های اطلاعات سبب شده تست که از روش های وفاق یا اتفاق نظر در پژوهش های این حوزه گسترش یابد.
یکی از این روش ها، روش دلفی است که در دهه ی 1950 ابداع شده است. روش دلفی که در چارچوب روش های کیفی پژوهش قرار دارد. فرایند ارتباطات گروهی را به نحوی ساخت می دهد که زمینه برهم کنش افرادی متخصص را به عنوان یک کل، برای حل مسئله فراهم سازد.
این روش در حوزه فناوری و سیستم های اطلاعات کاربرد وسیعی داشته است.
مقاله حاضر به تبیین جایگاه روش دلفی در بافت روش شناسی پژوهش و سپس به تشریح روش و مراحل انجام آن می پردازد. ویژگی ها، فرایند، چگونگی تشکیل و ترکیب گروه متخصصان، اتفاق نظر و معیارهای آن، و نقاط قوت و ضعف روش از دیگر بخش های این مقاله است.
در پایان نیز پس از معرفی اجمالی چند پژوهش انجام شده با استفاده از این روش در حوزه فناوری و سیستم های اطلاعات، چگونگی کاربرد این روش در یک پژوهش نمونه ارائه می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید