مقاله اول مفهوم اعتبار و روایی در تحقیق کیفی،
این مقاله کاربرد و استفاده از روایی و اعتبار (پایایی) در الگوی روش کیفی را مورد بررسی قرار می دهد. در ابتدا معانی تحقیق کمی و کیفی بیان می گردد سپس روایی و پایایی همان گونه که در تحقیق های کمی به کار می روند، به عنوان راهی برای آماده ساختن نقطه اتکایی برای سنجش آنچه که این دو واژه به دنبال آنند و نحوه ای که می توان آنها را در روش تحقیق کیفی آزمود، مورد بررسی قرار می گیرند.
مقاله دوم تاملی بر اعتبار در تحقیقیات کیفی
چکیده:
امروزه دنياي علم، به طور مداوم، با شتاب بالايي تغييرات عديدهاي را به خـود مـي بينـد؛ طـوري كـه در همـه ي زمينه ها و از جمله در حوزه ي روش هاي تحقيق نيز، اين تغييرات محسوس است.
با ايـن حـال اگـر مفـاهيمي چـون اعتبار و پايايي در حوزه ي روش شناسي، در دوره اثباتي با اصـول و قـوانين مشـخص و جهـان شـمولي بـه كـاربرده مي شدند، در دورهي پسا اثباتي امروزين كه توجه به تحقيقات كيفي بيشتر از گذشته نمود پيدا كرده است، اين اصـول، حالت جهان شمولي خود را از دست داده اند. تأكيد عده اي ازصاحب نظران حوزهي تحقيق كيفي به كاربرد تكنيك هـاي معمول اعتبار و پايايي حوزهي كمي در پژوهش كيفي از سويي و تأكيد گروهي ديگر بر تمايز اين معيارهـاي مهـم در تحقيقات كمي و كيفي از سوي ديگر، دال بر اين گسست در ارائه ي اصول عالمگير در حوزه هاي مختلف، مخصوصـا حوزهي روش شناختي است. بر اين اساس، مقاله ی حاضر در نظر دارد ضمن معرفي ماهيت روش هاي تحقيق كيفي بـه ايجاز و طرح مفاهيم اعتبار و پايايي در سنت آن، كاربرد اعتبار و پايايي را در تحقيقات كيفي روشن نمايد.
دیدگاه خود را ثبت کنید