مصرف دخانیات عامل مهم و قابل پیش گیری بیماری ، ناتوانی و مرگ زود رس در جهان است و طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی دخانیات نیمی از مردمی که مصرف کننده کنونی آن هستند را عاقبت به کام مرگ خواهند کشاند. ( World health organization-the global youth tobacco survey.2003)
با وجود ابعاد فعلی این معضل بهداشتی ، همه گیری مصرف دخانیات و روند مرگ میر در اثر این همه گیری مشخصا در سال های آینده چندین برابر خواهد شد. تا جایی که دخانیات مسبب یک سوم مرگ میر در بالغین تا سال 2020 خواهد شد . بطوری که در سال 1990 دخانیات موجب مرگ یک ششم از مرگ میر های میان بالغین بوده است. یعنی در عرض 30 سال میزان قربانیان دخانیات 2 برابر خواهد شد. (Murray CJ, Lopez AD.1997)
علی رغم این برآورد که 70 درصد از مرگ میر ناشی از مصرف دخانیات طی ربع قرن بر کشور های در حال توسعه تحمیل میشود (Murray CJ, Lopez AD.1997) اکثر تحقیقات و مداخله ها ، جوامع توسعه یافته را مخاطب خود ساخته اند و تمرکز وگرایش بر فراورده هایی است که در آن کشور ها شیوع دارد و دیگر روش های رایج مصرف دخانیات در کشور های در حال توسعه از نظر دور مانده است. (مجله تحقیقات وزارت بهداشت انگلیس 2012)
دیدگاه خود را ثبت کنید