مقدمه
مدتها پیش از این میکروبها بصورت نااگاهانه جهت نگهداری غذا استفاده میشدند و این روش تجربی جهت بهبود سلامتی انسان نیز بکار گرفته میشد.
در اوایل قرن بیستم مچنیکف پیشنهاد جایگزینی باکتریهای اسید لاکتیک در داخل روده انسان را بعلت متوقف کردن فعالیت سایر میکروبهای زیان آور داد. ولی استفاده از پروبیوتیک ها به مفهوم جدید تقریبا از بیست و پنج سال قبل آغاز گردید و به مدت چندین سال در جوامع علمی بررسی گردید. برای پروبیوتیک ها چندین تعریف ذکر گردیده است.
از جمله آنکه پروبیوتیک ها ارگانیسمهائی هستند که در تعادل میکروبی روده نقش دارند، ولی این تعریف در بیشتر موارد صدق نمی کند به همین دلیل بر اساس تعریف جدید پروبیوتیک ها میکروبهای زندهای هستند که به عنوان مکمل غذائی جهت بهبود سلامتی استفاده میگردند. اولین مورد استفاده از پروبیوتیک در تغذیه آبزیان، در چند سال اخیر انجام یافته ولی علاقه به استفاده از آن بسرعت در حال گسترش میباشد. در حال حاضر امکان بررسی موقعیت آن از لحاظ تجربی و علمی امکان پذیر است.
پروبیوتیک های آبزیان ترکیبی از میکروب های مفید هستند که بصورت مخلوط با یک ماده نگهدارنده (اغلب یک ماده پری بیوتیک) و به شکل پودر تولید می شوند و در بسته بندی های مختلف عرضه می شوند. این محصولات تاثیر خوبی بر سلامت و بهبود عملکرد آبزیان دارند. پروبیوتیک های آبزیان با ایجاد شرایط مساعد در استخر پرورشی، تقویت سیستم ایمنی در بدن ماهی، افزایش هضم خوراک، تولید ویتامین ها و مواد ضروری، مبارزه با میکروب های بیماری زا و … باعث کاهش تلفات و همچنین افزایش تولید در صنعت آبزی پروری می شوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید