پاورپوینت مديريت تعارض و تصميم گيري خلاق با فرمت ppt ودر 54 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت مديريت تعارض و تصميم گيري خلاق
تعارض ازديد صاحبنظران علم مديريت
تامپسون Thompson)): هررفتاري که ازجانب اعضاي يک سازمان به منظور مخالفت باساير اعضاء سربزند راتعارض مي نامند .
توماس (Thomas) شرايطي که درآن مسائل مورد توجه دوطرف ناسازگار وناهماهنگ به نظر برسد .
رابينز( Robbins) تعارض فرآيندي است که درآن شخص الف بطور عمدي مي کوشد تابه گونه اي بازدارنده سبب ناکامي شخص ب دررسيدن به علايق واهدافش گردد
تعارض در سازمان
تعارض فرآيندي است كه درآن نوعي تلاش اگاهانه بوسيله گروه ها ياافراد صورت مي گيرد تا از طريقمقابله با افراد يا گروه هاي ديگرمانع از دستيابي به اهداف آنان گردند. تعارض در حقيقت عملي است که در يک سازمان گروه يا افرادي بصورت آگاهانه باعث اختلال در امور خاصي ميشوند.
چون تعارض در همه حالات ممکن است مضر نباشد، بايستي يک مدير با توانايي هايي که دارد سبب اين شود تا ازتعارض بهترين نتيجه را ببرد البته قبل از رسيدن به نقطه بحراني.
نظريه هاي تعارض
.1سنتي
.2رفتاري
نظريه سنتي
تعارض در سازمان
طبق اين نظريه تعارض موضوعي غير ضروري است كه به هر قيمت بايد از آن اجتناب كرد. بنا بر اين نظريه وجود تعارض نشانه ضعف مديريت است .
تعارض مخرب
تعارضي مخربست که منبع اصلي مسئله يا مشكل را مسدود كند و منابع و امكانات را از فعاليتها و تصميمات مهم منحرف سازد و ضمنا مانع تصميمگيري شود. روحيهي گروهي را تضعيف و افراد و گروهها را به سمت بخشهاي مغاير هدايت كند. كاهش عملكرد تيم و افزايش مخالفتها و عدم توفيق در دستيابي به اهداف و كاهش روحيه كار گروهي و افزايش روحيه بي تفاوتي از مشخصههاي بروز يك تعارض بالقوه است كه بايد پيش از ايجاد بحران مورد توجه قرار گيرد.
نظريه رفتاري
طبق اين نظريه
تعارض نه تنها مضر نيست،
بلكه براي خلاقيت و نوآوري در سازمان نيز ضروري است . در اين نظريه وجود تضاد و تعارض مي تواند باعث نمايان شدن مسايل و سپس حل خلاقانه آنها گردد.
تعارض سازنده
تعارضي سازنده ست که به ايجاد روشهايي براي مديريت مسئله يا فرايند منجر شده افراد را به داشتن ارتباط مؤثر با همديگر تشويق كند و بين افرادي كه باهم كار ميكنند هماهنگي و همكاري بهوجود آورد. نقاط قوت و ضعف افراد را مشخص سازد و روحيهي گروهي را بهبود بخشد و خلاقيت و نوآوري افراد را تقويت كند. تعارض سازنده همانند انتقاد سازنده مي باشد و بايد مورد تشويق و حمايت قرار گيرد
دیدگاه خود را ثبت کنید