درمان سینوزیت
- + اطلاعات عمومی + سبک زندگی
- 27 مهر 1401
- جواد روغني اسفينائي
- 0 دیدگاه
- 610 بازدید
- 1 دقیقه
درمان سینوزیت مزمن بسیار سخت است. اولین قدم، کنترل عوامل خطرآفرین مثلا تحریک کنندههای محیطی است. برای رهایی از علائم، معمولاً پزشکان آنتی بیوتیک یا اسپری استروئیدی بینی را تجویز می کنند اما در مطالعات پیشرفته ای که انجام شده هیچ کدام به خوبی عمل نمی کنند. عمل جراحی(عمل جراحی سینوس با استفاده از آندوسکپی) تا حدی علائم را کم می کند اما خط مقدم درمان سینوزیت مزمن نیست.
تنها یک لایه از استخوان سینوسها را از مغز جدا می کند. اگر عفونت سینوسی از این لایه عبور کند می تواند پوشش مغز را آلوده کند که به مننژیت میانجامد و حتی ممکن است عفونت به خود مغز برسد. هر دو مشکل تهدید کننده هستند. اگرعفونت سینوس به دایره چشم نفوذ کند منجر به عفونت اطراف چشم و احتمالاً نابینایی میشود. حمله تنگی نفس و از دست دادن بویایی و چشایی از عوارض دیگر سینوزیت هستند.
راهی برای پیشگیری قطعی از سینوزیت حاد یا مزمن وجود ندارد. اما این موارد می توانند به پیشگیری کمک کنند:
- سینوسها را مرطوب نگه دارید. از اسپری نمک، اسپری نرم کننده یا مرطوب کننده داخل بینی استفاده کنید
- از حضور در محیط های بسیار خشک پرهیز کنید
- از قرار گرفتن در معرض محرک هایی مانند دود سیگار یا عطرهای تند شیمیایی خودداری کنید.
مرطوب کردن با محلول نمک با قوری نتی یا بطری به از بین بردن علائم حساسیت سینوس کمک می کند. اگرچه دلیلی برای اثبات اینکه اسپری استروئیدی بینی برای درمان عفونت سینوسی مناسب باشد وجود ندارد، این اسپریها در بعضی از افرادی که از علائم سینوسی ناشی از حساسیت رنج میبرند خوب جواب می دهند. آنتی هیستامینها مخصوصاً وقتی عطسه و آبریزش ازعلائم باشند مفید هستند.