پاورپوینت تئوري آشوب ( نظم در بی نظمی در 24 اسلاید قابل ویرایش
تئوری پیچیدگی چیست؟
تاچندی قبل اندیشمندان جهان رامجموعه اي از سيستم هايي تصور مي كردند كه مطابق با قوانين جبري طبيعت به طريقي مشخص و قابل پيش بيني درحركت است. ازاين رو معتقد بودند معلول ها به صورت خطي برآيند علل خاصي هستند. اكنون آن ها برنقش خلاقانه بي نظمي وآشوب تآكيد كرده و جهان را مجموعه اي از سيستم هائي ميدانند كه به شيوه هايي خود سازمانده عمل مي نمايند و پيامدهاي اين شيوه زندگي وجود حالات غير قابل پيش بيني و تصادفي است. اما در اين شرايط قوانين جبري طبيعي كماكان حاكميت دارند و پي برده شده كه سيستم ها به شيوه اي دوراني عمل مي كنند كه در آن بي نظمي منجر به نظم و نظم منجر به بي نظمي مي شود. امروزه ديگر تصور ساده از نحوه فعاليت جهان جاي خود را به تصوري پيچيده و پارادوكس گونه داده است. اين علم جديد تئوري پيچيدگي ناميده مي شود و جنبه اي از اين علم كه توجه همگان را به خود جلب كرده است تئوري آشوب يا نظم در بي نظمي ناميده مي شود. نظريه "نظم غايي" يا "نظم در بي نظمي" به ما ابزار حل مسائل پيچيده را در محيط پرآشوب و آكنده از تغيير و تحول امروز و فردا مي دهد.
خودسازماندهي(سازگاری پویا)
سیستمهای بی نظم در ارتباط با محيطشان مانند موجودات زنده عمل می كنند ونوعی تطابق و سازگاری پويا بين خود ومحيط پيرامونشان ايجاد مي كنند.
از ویژگی های این سیستم خود کنترلی ، هم افزایی اجزا ، عناصر خود یاد گیرنده، انعطاف پذیری سیستم است . "والدراپ" نیز از این سازمان ها به عنوان "سیستم های پیچیده سازگار شونده نام می برد .
تأثیر عمده نظریه آشوب در تصمیم گیری
تاثیرات تئوری آشوب در تصمیم گیری را می شود در موارد زیر دنبال نمود:
تصمیم گیری کوتاه مدت
رویکردهای شهودی و ابتکاری
برنامه ریزی اقتضایی
ساختارهای موقتی
فرهنگ های جدید
نظم در بی نظمی
دیدگاه خود را ثبت کنید