گسترش تصدی دولت در امور مالی، اداری، فرهنگی و غیره جامعه، باعث افزایش وظایف و تعداد پرسنل و به وجود آمدن سیستمهای جدید شده است. در این راستا، دولت به منظور سرکشی و نگهداری حساب اموال و داراییهای خود نیازمند سیستمی خاص بود که این سیستم جدید بایستی میتوانست همه نیازهای دولت اعم از تنظیم کنترل و اجرای بودجه را پاسخ دهد.
به طبع هر یک از این سه بخش تنظیم، کنترل و اجرا در نوبه خود تشکیل یک سیستم را میداد که خود جزیی از یک سیستم بزرگتر به شمار میرفتند. کم کم مباشران دولتی که در وظیفه ثبت و نگهداری و گزارشدهی امور مالی دولتی را به عهده داشتند، به علت گسترش تصدی دولت دیگر قادر به این کار نبودند و به آرامی سیستم حسابداری دولتی شکل گرفت که دستگاه عریض و طولی را به دنبال خود یدک میکشید.
این سیستم جدید با خود دانش جدیدی را به همراه آورد و حسابداری دولتی به عنوان رشته تحصیلی و دانش آموزی به وجود آمد. اصولی تدوین شد و روشهای اجرایی ارائه گردید و همزمان با تحولات جامعه نیز اصول ارائه شده اصلاح گردید و به سیستمی مستقل با قوانین و اصول خاص خود تبدیل شد.
داشتن مجموعهای که پاسخگوی نیازهای جامعه در زمینه حسابداری دولتی و همچنین شامل کلیه اصلاحات و روشهای جدید باشد، مولف را بر آن داشت تا کتاب اصول حسابداری دولتی (Governmental Accounting principles) تهیه و در اختیار دانش پژوهان، دانشجویان و دست اندرکاران حسابداری دولتی قرار دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید