دانلود مقاله كشاورزي دقيق با فرمت ورد ودر 56 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله كشاورزي دقيق
فصل اول: مقدمهاي بر كشاورزي دقيق
بخش توليدات كشاروزي در طول تاريخ هميشه از پيشرفت فنآوري بهرهمند شدهاست. به عنوان مثال، پيشرفت صنعتي موجب مكانيزه شدن كشاورزي گرديد و يا استفاده از كودهاي شيميائي در مزارع ممكن شد. فنآوري مدرن، علم مهندسي ژنتيك و اتوماسيون را به كشاورزي آموخت و بالاخره پيشرفتهاي اخير در علم الكترونيك اين امكان را به وجود آورد كه مديريت و توليدات كشاورزي همراه و همزمان با علم جديد حركت كرده و توسعه يابد.
مبناي اصلي كشاورزي دقيق (رعايت تغييرات مكاني و گذرا در پارامترهاي مربوط به گياه و خاك در يك مزرعه) موضوعي است كه قرن¬ها قبل توسط زارعين قابل فهم بوده است. قبل از متداول شدن كشاوزري مكانيزه، زارعين در مزارع كوچك خود هنگام كاشت و يا كوددهي به صورت دستي اين تغييرات را از نظر دور نداشتند و میزان بذر كاشته شده و يا كود داده شده را متناسب با حاصلخيزي خاك تغيير ميدادند. ولي با توسعة كشاورزي مكانيزه و بزرگ شدن واحدهاي زراعي اجراي عمليات كشاورزي متناسب با تغييرات مكاني در حاصلخيزي خاك و نظائر آن بدون دستيابي به يك فنآوري پيشرفته مقدور نبوده است.
كشاورزي دقيق يك ايدة جديد در مديريت و توليدات كشاورزي است و به عنوان يك سيستم جامع براي بهينه ساختن محصولات كشاوزري طراحي شدهاست. در اين سيستم اهداف عمده كاهش دادهها، افزايش بازدهي و كشاورزي پايدار است (Shibusawa, 1998). اين اهداف در ساية به كارگيري دو منبع بسيار مهم حاصل ميشود:
مقاله كشاورزي دقيق
منبع اول استفاده از اطلاعات با حجم زياد است. اطلاعات دقيق و به موقع در تمام مراحل عمليات زراعي از تهيه زمين تا عمليات بعد از برداشت نقش بسيار مهمي دارد. اين اطلاعات ميتواند شامل مشخصات محصول، مشخصات خاك، مواد مغذي مورد نياز گياه، نوع و تراكم علفهاي هرز، نوع و تراكم آفات، نحوة رشد گياه و بالاخره دادههاي مربوط به برداشت و امور پس از برداشت باشد.
منبع دوم استفاده از فنآوري پيشرفته مورد نياز زارع در اجراي كشاورزي دقيق است. فناوري مورد نظر شامل مجموعة حسگرها و كنترل كنندههاي هوشمند، سيستم مكانيابي فراگير (Global Positioning System-GPS)، سيستم اطلاعات جغرافيائي (Geographic Information System -GIS)، ريزپردارندهها، رايانههاي سيار و نرمافزارهاي پردارش كنندة بسيار پيشرفته و بالاخره ارتباطات ماهوارهاي است. رايانهها مي توانند در مديريت بهينة انبوه دادهها كمك مؤثري باشند. نرمافزارهاي رايانهاي از جمله Spreadsheets، Databases و GIS به راحتي در دسترس هستند. سيستم مكانيابي فراگير (GPS) به شخص اين امكان را ميدهد كه موقعيت مكاني ماشين خود را در مزرعه (تراكتور و يا ادوات) با دقت حدود 2-1 متر بطور لحظهاي تشخيص دهد.
مقاله كشاورزي دقيق
با استفاده از دادههاي GPS همراه با ساير اطلاعات مزرعهاي، زارع ميتواند با به كارگيري قابليتهاي GIS نقشههاي مختلفي از مزرعة خود تهیه كند. حسگرهاي متنوعي در حال طراحي و پيشرفت هستند كه ميتوانند مشخصات خاك، شرايط محصول در مزرعه، كميت و كيفيت محصول در حال برداشت و فرايند پس از برداشت را در هر لحظه گزارش كنند. امروزه صنعت كشاورزي قادر است اطلاعات به مراتب جامعتري در خصوص تغييرات مكاني و زماني در شرايط محصولات كشاورزي را تهيه نمايد و در واقع واكنش مطلوب به اين تغييرات، در مقياس بسيار كوچكي از سطح مزرعه، هدف اصلي كشاوزري دقيق است .(Whelon et al., 1997)
علاوه بر منابع فوق، در اجراي موفقيتآميز كشاورزي دقيق مديريت مطلوب نيز شرط اساسي محسوب ميشود. مديريت مناسب اطلاعات دريافتي را با فناوري موجود درهم آميخته و يك سيستم جامع ايجاد ميكند. زارعين بايد آگاه باشند كه چگونه اطلاعات موجود را تجزيه و تحليل كنند، چگونه از فناوري جديد بهره برند و چگونه تصميمات مهم را به موقع اتخاذ نمايند.
دیدگاه خود را ثبت کنید