دانلود مقاله پروتکل X500 و X509 با فرمت ورد و در 29 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله پروتکل X500 و X509
کلمات کلیدی:
API,WAN,LAN,DUI,DSA,DAP,DNS,DCE,LTU,RDN,VPN,IKE,ESP,AH,TCP/IP
Browser,Router
مقدمه:در ابتدا تعریف کلی راجع به پروتکل داشتم و بعد به تحلیل این دو پروتکل X500 و X509 پرداختم.
پروتکل: یک فرمت توافقی برای انتقال دیتابین دو دستگاه.
پروتکل موارد زیر را داراست:
پروتکلهای استاندارد متنوعی وجود دارند که برنامهنویسها میتوانند از بین آنها انتخاب کنند. هر کدام مزیتهای خاص و معایب خاص خود را دارند، برای مثال بعضی سادهتر از بقیه هستند، بعضی قابل اعتمادترند و بعضی سریعتر میباشند.
از دیدگاه یک کاربر، تنها جنبه جالب در مورد پروتکل ها اینست که کامپیوتر یا دستگاه شما، اگر بخواهید با دیگر کامپیوترها ارتباط برقرار کنید، باید از دستگاههای درست حمایت کند. پروتکل می تواند یا در سخت افزار و یا در نرم افزار اجرا شود.
شاخص و کتاب راهنمای لازمه پروتکل شبکه:
ارتباطات شبکه توسط پروتکلهای شبکه تعریفشدهاند. یک پروتکل شبکه یک مجموعه از قوانین ساختار دیتا و قراردادهایی است که تعیین میکنند چطور کامپیوترها اطلاعات را در سطح شبکه منتقل کنند.
به عبارت دیگر پروتکل شبکه، یک طرز کار اجرایی استاندارد و فرمت است که دو دستگاه ارتباطی دیتا باید دانسته و بپذیرند و نیز برای اینکه بتواند با همدیگر صحبت کنند آن را بکار گیرند.
پروتکلهای شبکه توسط استانداردهای جهانی سازمانها و فروشندگان تکنولوژی در طول سالها تکامل تکنولوژی و پیشرفتها تعریف شدهاند. در کتاب راهنمایی که در پیش داریم ما پروتکل های شبکه را طبق اعمال کلیدی یا اصل/ ضامنهایشان سازماندهی کردهایم ما این پروتکل را خانواده پروتکل و لازمه پروتکل می خوانیم. یکی از مشهورترین خانواده پروتکل شبکه TCP/IP Suite است که پایه و اساس تکنیکی شبکه اینترنت میباشد.
مقاله پروتکل X500 و X509
X.500 - 1پروتکل دسترسی به کتاب راهنما (DAP):
X.500 ، پروتکل دسترسی کتاب راهنما (DAP) توسط (X.500) LTU_T و همچنین ISO (ISO/IEC 9594) یک روش استاندارد برای توسعه راهنمای الکترونیکی عموم در یک سازمان میباشد بنابراین می تواند بخشی از یک راهنمای جهانی قابل دسترسی برای همه انسانها باشدکه قابل دسترسی با اینترنت است در ساختار کتاب راهنمای X.500 درخواستهای مراجعه کننده و پاسخهای دریافتی از یک یا کاربرهای بیشتر در سرویس راهنمای کاربر با پروتکل دسترسی به راهنما (DAP) میباشد که ارتباط بین موکل و کاربر را کنترل می کند.
یک مامور سیستم راهنما (DSA ) دیتابیسی است که در اطلاعات راهنما ذخیره شده است.
این دیتابیس که به صورت سلسله مراتبی شکل گرفته قابلیت Search را به طور سریع و کارآ فراهم میکند. DSA ها از درون (DIT) Directory Information Tree متصل شده است. برنامه واسطه کاربر برای دسترسی به یک یا تعداد بیشتری از DSAها یک مامور کاربر راهنما (DUA) میباشد. DUA ها شامل figer, whois و برنامههایی است که یک واسطه کاربر گرافیکی را ارائه میدهد.
پروتکل سیستم راهنما (DSP) ارتباط دو طرفه بین دو یا تعداد بیشتری ماموران سیستم راهنما (DSA) و بین یک مامور کاربر راهنما (DUA) را کنترل میکند. این عمل در چنین روشی صورت میگیرد که یک کاربر نهایی میتواند به اطلاعات در راهنما بدون نیاز به دانستن مکان دقیق آن قطعه خاص اطلاعات دسترسی یابد.
X.500 موارد کلیدی زیر را ارائه می دهد:
دیدگاه خود را ثبت کنید