دانلود مقاله تجزيه و تحليل مخاطرات شغلي با فرمت ورد ودر 14صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله تجزيه و تحليل مخاطرات شغلي
فهرست:
- تجزيه و تحليل خطرات شغلي چيست؟
- فوايد انجام تجزيه و تحليل خطرات شغلي چيست؟
- 4 مرحله اوليه و اساسي كدامند ؟
- چرا انتخاب شغل از اهميت خاصي برخوردار است ؟
- چگونه ميتوان 4 مرحله اوليه در هر شغل را شناسايي نمود ؟
- چگونه ميتوان مخاطرات بالقوه (پنهاني) را شناسايي نمود؟
- چگونه ارزيابي و محاسبات حفاظتي و پيشگيري انجام ميگردد؟
- چگونه ميتوان اطلاعات حاصل از تجزيه و تحليل خطرات شغلي را در دسترس ديگران قرارداد ؟
- پيوست A : فرم نمونه برگه هاي گزارش كار (Work Sheet) آناليز مخاطرات شغلي
- پيوست B : فرم نمونه فهرست و سياهه شغلي و بازرسي .
مقاله تجزيه و تحليل مخاطرات شغلي
* تجزيه و تحليل مخاطرات شغلي چيست؟
تجزيه و تحليل مخاطرات شغلي روشي براي افزايش دانش و جلوگيري از مخاطرات در محيط كار ميباشد . ارزيابي مخاطرات شغلي (JHA)[1]روشي است كه به ارائه اصول ايمني و بهداشت پذيرفته شده در محيط كار با توجه به عملكرد ويژه خود ميپردازد . در يك JHAمراحل اوليه كار جهت شناسايي مخاطرات بالقوه (پنهاني) و تعيين ايمن ترين روش انجام كار بررسي و امتحان ميگردند . از موارد ديگري كه مكمل اين طرح هستند ميتوان تجزيه و تحليل شغلي (JSA)[2] و تحليل مخاطرات شغلي را نام برد .
در برخي موارد ، تجزيه و تحليل به تمامي امور مرتبط با كار و نه فقط ايمني توسعه مييابد كه اين امر تجزيه و تحليل شغلي نام ميگيرد .
تجزيه و تحليل شغلي يا تجزيه و تحليل از لحاظ بازرسي و وظايف آن مبتني بر اين عقيده است كه ايمني بخش اصلي و مهم در هر شغلي است . عناوين شغلي و بازرسي به طور معمول عبارتست از ارزيابي كار به طور ويژه نظير «آسياب عملگر» «خاموش كننده تحت فشار» و يا «تعويض لاستيك پنچر» كه تجزيه و تحليل گرهاي مخاطرات شغلي مانند موقعيت جك ماشين عمل ميكنند .
مقاله تجزيه و تحليل مخاطرات شغلي
* فوايد انجام تجزيه و تحليل مخاطرات شغلي چيست؟
مرحله مورد استفاده در اين روش عبارت است از : نظارت بر كارگر هنگاميكه كار را اجرا مينمايد و از مهمترين فوايد اين روش ميتوان سرعت بخشيدن به شناسايي مخاطرات را نام برد و همچنين اين روش براي مشاغل جديد و يا مشاغلي كه از نظر حرفهاي كمياب هستند نيز اجرا ميگردد . اما در مكانهايي كه امكان مراقبت عملي امكان پذير نميباشد از يك گروه از كارگران ماهر و سرپرستان استفاده نموده و تجزيه و تحليل بر روي آن گروه صورت ميپذيرد . فايده روش فوق اين است كه :
اولاً افراد بيشتري مورد بررسي قرار گرفته و ثانياً مي توان از تجربيات بيشتري كمك گرفت و دستيابي به نتايج كار سريعتر امكانپذير ميشود . اعضاي كميته هاي حفاظت فني و ايمني نيز بايد در اجراي اين مرحله همكاري لازم را بنمايند .
فوايد نخستين توسعه JHAبطور واضح و آشكار در راهكارهاي مقدماتي خواهد آمد و مراحل تجزيه و تحليل ممكن است به طور تصادقي مخاطرات ناشناخته را شناسايي نموده و همچنين باعث افزايش دانش شغلي نسبت به مخاطرات و افزايش آگاهي در مورد رعايت مسائل ايمني و بهداشت گردد . همچنين ارتباط كارگران و سرپرستان بهتر شده و امكان انجام كار ايمن افزايش مييابد .
JHAمي تواند بعنوان روشي براي تماس منظم و مرتب بين سرپرستان و كارگران به منظور رعايت مقررات بهداشت و ايمني بوده و بعنوان يك هدف آموزشي براي آموزش اوليه و دستورالعمل و راهنماي توجيهي براي مشاغل غيرعادي نيز عمل نمايد . همچنين ميتوان از آن بعنوان استانداردي براي بازرسي و مراقبتهاي ايمني و بهداشتي به منظور جستجوي همه جانبه براي رسيدگي به حوادث جامع و فراگير نام برد .
دیدگاه خود را ثبت کنید