دانلود مقاله حركت ماوراي برنامهريزي سنتي با فرمت ورد ودر14 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله حركت ماوراي برنامهريزي سنتي
چكيده
Visopt Shop Floorيك سيستم زمانبندي براي حل مساتل برنامهريزي پيچيده را ارائه ميدهد، وجود برخي امكانات ويژه برنامهريزي، اين سيستم را از سيستمهاي برنامهريزي متداول متمايز ميكند. به ويژه كه در طول زمانبندي براي رسيدن به هدف، فعاليتها، به صورت پويا برنامهريزي ميشوند. ما در اين مقاله يكپارچهسازي برنامهريزي و زمان بندي را به وسيله اين سيستم را تشريح كرده و چگونگي دست يافتن به اين يكپارچگي را در سيستم برنامهريزي كف كارگاهي ويسپوت را شرح خواهيم داد.
مقاله حركت ماوراي برنامهريزي سنتي
1.مقدمه:
برنامهريزي و زمان بندي دو مقوله نزديك و بسيار وابسته ميباشند و لي اغلب اوقات مسايل مربوط به اين دو مقوله به صورت جداگانه و به تكنيكهاي متفاوتي حل مي شوند. وظيفهي برنامهريزي ايجاد فعاليتها در جهت رسيدن به اهداف توليد ميباشد در حالي كه وظيفه زمان بندي اختصاص دادن فعاليت هاي ايجاد شده در برنامهريزي به زمان و منابع در دسترس ميباشد. اغلب كه اين دو مقوله درمسائل واقعي با يكديگر تركيب ميشوند، و مسئله به اين صورت حل ميشود كه ابتدا قسمت برنامهريزي سيستم فعاليتها را مشخص نموده سپس قسمت زمانبندي، زمان و منابع در دسترس را به اين فعاليتها اختصاص ميدهد.همانطور كه در قسمت(2) بحث خواهيم كرد درصورتي كه اين قبيل مسائل برنامهريزي حالت پيچيدهتري به خود بگيرند، اين دوگانگي و جدايي ميان برنامه ريزي و زمانبندي زياد مناسب نخواهد بود. در صورتي كه تصميمات برنامهريز به شدت متاثر از تصميات قسمت زمانبندي باشد( به طور مثال عفاليتهاي نصب و قطعات فرعي) پيشنهاد ميكنيم از روش ما مبتني بر حل مسائل در فصل مشترك برنامهريزي و زمانبندي استفاده نماييد.
در قسمت (6) شيوه يكپارچهسازي بين زمانبندي و برنامه ريزي را در سيستم برنامهريزي توليد كف كارگاهي ويسپوت توضيح خواهيم داد. در ضمن امكانات منحصر به فرد اين سيستم برنامهريزي كه به ما امكان ميدهد در ماوراي سيستمهاي برنامه ريزي توليد متداول و سنتي به حل مسائل برنامهريزي توليد بپردازيم را شرح خواهيم داد.
اين مقاله بر اساس روند زير طراحي شده است: ابتدا مشخصات وخصوصيات مسئله را روشن خواهيم كرد. سپس به كمك يك مسئلهي محك ويژه كه سيستم پيشنهادي ما توانايي حل كردن آن را دارد در صورتي كه مابقي سيستم هاي موجود اين توانايي را ندارند به بيان نتيجهگيري با استفاده از نتايج به دست آمده از حل اين مسئله و همچنين مسائل واقعي حل شده توسط اين سيستم خواهيم پرداخت.
مقاله حركت ماوراي برنامهريزي سنتي
2. مسئله
زمان بندی سنتی با مسئلۀ تخصيص دادن منابع و زمان در دسترس به فعالیت های شناخته شده سر و کار دارد . منابع نسبتاً ساده هستند معمولاً ، منابع به وسیله یک ظرفیت محدود شده برای اجرای فعالیت ها شناخته می شوند. معمولا يكي از اين دوحالت اتفاق ميافتد: يا یک منبع یکتا داريم ، اين مسئله وقتي اتفاق ميافتد كه در زمان واحد تنها یک فعالیت می تواند انجام شود . از این نوع زمان بندی به عنوان زمان بندی افتراغي یاد می شود، در حالت دوم منابع انباشته داریم در این صورت به شرطی که تقدم و ترتيب محدودیت ها رعایت شوند ، می توان تعداد بیشتری فعالیت را به صورت موازی در یک زمان انجام داد به این نوع زمان بندی ، زمان بندی تجمعی گفته می شود . تفاوت میان این دو نوع برنامه ریزی حائز اهمیت است زیرا یک منبع محدود شده با استفاده از يك فيلتر قوي ميتواند به عنوان يك يك منبع يكتا معرفي شود. با وجود گستردگي استفاده از منابع يكتا و تجمعی در ابزارهای زمان بندی سنتی ، هیچ كدام از ا ين ابزارها به توالی و ترازبندی فعالیت ها در منابع توجه نمی کنند . (این موضوع در بخش 1-2 توضیح داده خواهد شد) .
علاوه بر منابع ، قیود نیز تخصيص فعالیت ها را با محدوديت مواجه میکنند . زمان بندی های سنتی تقدم قیود در بین فعالیت ها را معرفی کردند . معمولاً هر کجا که باید توالی فعالیت ها رعایت شود فعالیت ها و وظایف با هم، هم وابسته شده اند از این رو دربارۀ مدل های وظیفه محور صحبت خواهیم کرد .
زمان بندی كف کارگاهی ، یک مثال برای نشان دادن مسئله زمان بندی وظیفه محور می باشد .(2/9)
زمان بندی بر مبنای محدودیت ها (20) به وسیله دادن تقدم دادن دلبخواهی به فعالیت ها بسیار شايع است ولی نیاز به تسلط به شناخت قبلي از فعالیت ها دارد.
در بخش های بعد نشان خواهیم داد که مسائل واقعی از آنچه که در مسائل ساده فوق الذکر یاد شد بسیار پیچده تر می باشند . به ویژه مثال هایی خواهیم زد که در آنها منابع با رفتارهای مرکب و پیچیده، از دسته بندی سنتی ( یکتا/تجمعی) فراتر هستند . همچنین نشان خواهیم داد چرا یک الگوی زمان بندي كه در آن وظايف ثابت در نظر گرفته ميشوند، مدلی درخور برای زمانبندي برخی از فرآیندهای تولید نمی باشد . در قسمتي نیز به تشریح یک مثال که دربردارنده این ویژگی هاست خواهد بود .
دیدگاه خود را ثبت کنید