دانلود تحقیق GPS چگونه کار می کند با فرمت ورد ودر 19 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن تحقیق GPS چگونه کار می کند
چکیده
نگاه كردن به صفحه نمایش GPS خودرو و نقشه های كوچك و مبهم آن هنگام رانندگی علاوه بر اینكه حادثه ساز است و از توجه راننده به محیط اطراف می كاهد، چندان هم مفید و دلچسب به نظر نمی رسد.
در عین حال نمونه های سخنگوی آن نیز كه با عبارت هایی مانند یك كیلومتر دیگر به سمت راست بپیچید و... راننده را راهنمایی می كند، چندان دقیق نیست. این درحالی است كه GPS جدید كمپانی گارمین آمریكا اولین سیستم راهبری خودرو است كه می تواند با گفتن نام خیابان ها و حتی كوچه های شهر راننده را راهنمایی كند. از همه مهم تر اینكه این GPS به گیرنده وضعیت ترافیكی مجهز است و می تواند اطلاعات ترافیكی خیابان ها را در هر لحظه بر روی نقشه خود نشان دهد حتی می تواند ترافیك احتمالی در خیابان های واقع در طول مسیر را به راننده هشدار دهد. اولین نمونه از این GPS ها در سال جاری میلادی در اتومبیل های «فورد» نصب می شود.
واژه های کلیدی :
سیستم هایGPS– نحوه کار GPS - سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS)
تحقیق GPS چگونه کار می کند
مقدمه :
همه چیز درباره سیستم های GPS
سیستم مكان یاب جهانی (Global Positioning Systems) یا GPS یك سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است كه از شبكه ای با ۲۴ ماهواره ساخته شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده است . این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال ۱۹۸۰ استفاده ی همگانی از آن آزاد و آغاز شد.
سیستم مكان یاب جهانی (Global Positioning Systems) یا GPS یك سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است كه از شبكه ای با ۲۴ ماهواره ساخته شده است.
این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده است . این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال ۱۹۸۰ استفاده ی همگانی از آن آزاد و آغاز شد.
خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از كره ی زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. پدید آوردنگان این سیستم، هیچ حق اشتراكی برای كاربران در نظر نگرفته اند و استفاده از آن كاملا رایگان میباشد.
▪GPS چگونه كار می كند؟
ماهواره های این سیستم، در مداراتی دقیق هر روز ۲ بار بدور زمین می گردند و اطلاعاتی را به زمین مخابره می كنند. گیرنده های GPS این اطلاعات را دریافت كرده و با انجام محاسبات هندسی، محل دقیق گیرنده را روی كره ی زمین محاسبه می كنند.
در واقع گیرنده زمان فرستاده سیگنال توسط ماهواره را با زمان دریافت آن مقایسه می كند. از اختلاف این دو زمان فاصله گیرنده از ماهواره تعیین می گردد. حال این عمل را با داده های دریافتی از چند ماهواره دیگر تكرار می كند و بدین ترتیب محل دقیق گیرنده را با اختلافی ناچیز در میبابد.
گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل ۳ ماهواره برای محاسبه ۲ بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل ۴ ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی نیازمند است.
با ادامه ی دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطاعات مفید دیگر می نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید