دانلود مقاله هلیکوباکترپیلوری با فرمت ورد ودر 12 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله هلیکوباکترپیلوری
هلیکوباکترپیلوری ، باکتریای است که خیلی قدیمی نیست .توسط دو دانشمند به نامهای Warren و Marshall حدود 30 سال است که کشف شدهاست . 30 سال قبل تمام عفونتها و زخمهای معده را طور دیگری درمان میکردند . ( در واقع هیچ کس فکر نمیکرد که با وجود اسیدی بودن محیط معده باکتریای بتواند در آن ایجاد بیماریکند و عامل عفونت یا زخم معده ، باکتری باشد . قدیمیها برای رفع ناراحتیهای معدهشان یا آنتیاسید میخوردند یا خودشان به نحوی درمان میکردند و هیچ وقت این ناراحتیها به عنوان عفونت شناخته نمیشد. ) حدود 30 سال پیش این دو محقق توانستند باکتریها را ابتدا از معده حیوانات و سپس انسان جدا کنند . و مشاهده کردند در معدههایی که زخم دارند یا حتی در موارد سرطان معده ، این باکتری عامل عفونت بوده H.pylori
H.pylori یک باکتری جدید با شیوع بسیار بالا هست (در بعضی از کشورها حتی بالاتر از 80% افراد آلوده هستند.) درکل دنیا در مجموع 50% افراد به این باکتری آلودهاند. (یعنی از هر 2 نفر یک نفر در معدهاش هلیکوباکتر پیلوری دارد. :O)
از نظر تاکسونومی :
Super family with similar rRNA
Family compylo bacteriaceae
Genus campylobacter
در یک مدل تاکسونومی دیگر هلیکوباکتر پیلوری را در خانوادهی هلیکوباکتریاسه قراردادند و جنس هلیکوباکتر. قبلا به عنوان یک کمپیلوباکتر میشناختند اما الان از آن جدایش کردند.
هلیکوباکترها براساس اینکه در بدن انسان یا حیوانات در کجا جایگزین میشوند یا به کجا میچسبند و شروع به رشد میکنند ،تقسیم بندی میشوند . آنهایی که در معده جایگزین میشوند و(Gastric helicobacter ها)
H.felis در انسان H.pylori
… و H.aciniyx H.heilmanni
Pدر روده هم هلیکوباکتر هست (تقریبا 8 هلیکوباکتر)
زخم معده یا اولسر پپتیک (peptic ulcer disease) به معنی نوعی آسیب خوشخیم به مخاط و زیرمخاط دستگاه گوارش میباشد. معمولاً بین ترشح اسید معده و این آسیب ارتباط وجود دارد ولی امروزه عامل اصلی این زخمها را وجود و تکثیر باکتری هلیکوباکتر پیلوری میدانند که از راههای مختلفی از جمله آسیب به لایه محافظ مخاط معده موجب ایجاد زخم معده میشود، از اینرو درمان اصلی یک درمان آنتی بیوتیکی است.
مقاله هلیکوباکترپیلوری
بسته به محل آسیب مخاطی ما زخم معده یا دوازدهه را داریم . زخم معده اغلب همراه با زخم دوازدهه است و در مردان سیگاری، میانسال یا مسن، با گروه خونی O و پراسترس بیشتر دیده میشود.زخمهای معده با سرعت کمتری از زخم اثنی عشر التیام مییابند، بیشتر احتمال بدخیمی دارند و اغلب همراه با التهاب معده ( گاستریت ) هستند.
علایم بیماری درد ناحیه فوقانی شکم (اپی گاستر) و سوزش سردل، سوء هاضمه، و وجود خون در مدفوع میباشد .معمولا درد مدت کوتاهی پس از مصرف غذا یا در زمان گرسنگی ایجاد میشود . عکس رادیوگرافی پس از بلع باریم و آندوسکوپی در تشخیص ممکن است مفید باشد .اکثر زخمها کوچک هستند (با قطر کمتر از ۲ سانتیمتر) .پراکندگی زخمهای پپتیک معده معمولاً در آنتر (ابتدای معده) است.
بیماریهایی که هلیکوباکتر میتواند ایجاد کند: (مهم)
Disease associated with h.pylori
-Chronic gastritis : type B (antral – predominant)
التهاب معدهی مزمن – که نوعش تایپ B است . نوعی که معمولا در قسمت آنتر معده است .
*آنتر قسمت ابتدایی معده است .
-peptic ulcer : stomach & duedenum
زخمهای معده – این زخمها میتواند در خود معده یا اثنیعشر باشد.
PPاز همه مهمتر (یک نوع سرطان ) -Adenomacarcinoma of the stomach
لیمفوم معده -Gastric lymphoma of MALT type
-Extradigestive manifestation
تظاهرات غیراز گوارشی
Pلیمفوم یک نوع سرطان است (خوش خیم)
دیدگاه خود را ثبت کنید