دانلود مقاله وجود رضایت مندی در زندگی با فرمت ورد ودر 28 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله وجود رضایت مندی در زندگی
چكيده:
پژوهش حاضر با هدف «بررسي تأثير اشتغال زنان بر رضايت همسرانشان از زندگي مشترك» صورت گرفته است. چهارچوب نظري پژوهش بر اساس نظريات دوگانگي نقش زن (نظريه فرهنگ، نظريه نقش اقتصاد و نظريه شبكه) و نظريات ثبات و استحكام خانواده (نظريه كاركردگرايي، نظريه مبادله و نظريه برابري) تنظيم شده است.
روش تحقيق مورد استفاده در اين كار روش پيمايشي بود. با توجه به تعداد افراد جامع آماري كه 350 نفر بودند با استفاده از جدول كرچسي و مورگان حجم نمونه 140 نفر در نظر گرفته شد و اطلاعات لازم براي كار با روش پرسشنامه از افراد نمونه كه به روش نمونه گيري طبقه بندي ساده انتخاب شده بودند گردآوري گرديد و دادهها در پايان با روشهاي مختلف آماري و با استفاده از برنامه نرم افزاري spss تجزيه و تحليل شدند و در جداول يك بعدي دو بعدي توصيف شدند و در بخش بعدي يافتههاي آماري توضيح داده شدند. در بين 10 متغيري كه تأثيرشان بر متغير رضايت از زندگي مشترك سنجيده شد، بين متغيرهاي سن مردان، سن زنان، ميزان درآمد مردان، ميزان درآمد زنان، تعداد فرزندان، تحصيلات مردان و رضايت شغلي مردان با متغير وابسته ارتباط معنيدار آماري ديده نشد و بين متغيرهاي نوع شغل مردان، ميزان مسئوليتپذيري زنان و ميزان ارتباط با اقوام و اطرافيان با متغير وابسته (رضايت از زندگي مشترك) ارتباط معنيدار آماري وجود داشت كه با توجه به اين مسئله در فصل آخر تحقيق به ارائه راهكارهايي جهت بهبود وضعيت رضايت از زندگي مشترك در بين زوجين دادهشد.
مقاله وجود رضایت مندی در زندگی
مقدمه
مشاركت زنان بطور چشمگير در زمينههاي مختلف اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و... از بعد از جنگ جهاني دوم آغاز شد و فعاليت زنان در هر يك از اين زمينهها پيامدهاي منفي و مثبتي در پي داشته است.
«نقش شغلي زنان، نقشي جديد در مقايسه با نقشهاي سنتي همسري و مادري مطرح و عوامل متعددي ميتوانند بر احراز نقش شغلي زنان يا عدم آن و ادامه يا ترك آن موثر واقع شوند.
شايسته است جهات مثبت و امتيازات نقش اشتغال زنان از ابعاد مختلف اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي براي افراد جامعه چه زن و چه مرد مورد شناسايي و تاكيد قرار گيرد. پرداختن به نقش اشتغال براي زنان در كنار نقشهاي خانوادگي، وظيفهي سنگين و خطيري است كه بر دوش مادران نهاده ميشود» (احمدينيا، 1383: 340).
بطور كلي بيرون رفتن زن از خانه و چند ساعتي از روز را در اجتماع بودن باعث ميشود كه رفتار وي در خانواده هم تحت تاثير قرار گيرد و در مواردي وظايف مادري و همسري را هم به نحو بهتري انجام دهد و يا به عكس.تاثيري كه اشتغال زنان بر رضايت زناشويي (چه از جهت منفي و چه از جهت مثبت) ميگذارد آنچنان ابعاد وسيع و گستردهاي را دارد كه بسياري از جامعه شناسان، روانشناسان و اقتصاددانان به اين قضيه ميپردازند. به نظر ميرسد كه زنان هنگامي كه به استقلال مالي ميرسند،آرامش خاطر بيشتري دارند و همين آرامش خاطر تاثير بسزايي بر روابط وي با همسر، بچهها و ساير اقشار جامعه ميگذارد كه باعث به وجود آمدن رضايت زناشويي در زندگي میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید