دانلود مقاله آنچه باید در ساختن خانه ها بدانیم با فرمت ورد ودر 55 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله آنچه باید در ساختن خانه ها بدانیم
مقاومت هر سازه در برابر زلزله به دو عامل اساسي بستگي دارد: يكي نوع ساخت سازهو به كارگيري اصول و قوانين مهندسي در طراحي و اجراي آن و ديگري بزرگي و قدرتزلزله در سالهاي اخير از طريق رسانه هاي گروهي هر چند وقت يك بار خبري در موردروش هاي ابداعي مهندسان سازه براي مقاوم سازي ساختمان ها يا ساخت سازه هاي مقاوم دربرابر زلزله شنيده مي شود؛ شيوه هايي مثل قرار دادن ساختمان روي بلوك هاي لغزشي،حفر كانال هاي بسيار بزرگ در اطراف فونداسيون ها (پي ها)، معلق كردن ساختمان اززنجير(!)، آويزان كردن پاندول هاي بزرگ از سقف و.... نكته قابل تامل در مورد اينراهكارها، تقريبا غير عملي بودن آنها با توجه به وضعيت ساخت وساز در كشوري مثلايران آنهم در مقياس وسيع است. البته نه تنها در ايران بلكه در اكثر كشورها اين كارتا حدود زيادي نشدني است و اگر هم قابليت اجرايي داشته باشند بسيار هزينه بر بوده،براي تمام ساختمان ها قابليت اجرايي ندارند. در كنار اين روش ها، كارهايي مثلاستفاده از جدا سازها، ميرا كننده ها و جذب كننده هاي انرژي (قرار دادن فنرهايپلاستيكي ويژه يك يا چند لايه در پي ساختمان) براي كاهش خسارات و تلفات، عملي تر بهنظر مي رسد.
با توجه به توضيحات فوق، در حال حاضر بهترين راه حل يافتن شيوه هايي براي بهبودروند ساختمان سازي كنوني است. يعني با تغييراتي چند در روش هاي اجرايي و صد البتهبا انجام كارها بر اساس ضوابط و آئين نامه ها از ابتدا تا اتمام كار اجرايي پروژهها، مي توان به نتايج بسيار بهتري دست يافت.
مقاومت هر سازه در برابر زلزله بهدو عامل اساسي بستگي دارد: يكي نوع ساخت سازه و به كارگيري اصول و قوانينمهندسي در طراحي و اجراي آن و ديگري بزرگي و قدرت زلزله.
مقاله آنچه باید در ساختن خانه ها بدانیم
نوع، كميت و كيفيت مصالح
از اين ديدگاه ساختمان ها به طور كلي به چهار دستهساختمان هاي فولادي، بتني، ساختمان هاي با مصالح بنايي (آجري) و ساختمان هاي چوبيتقسيم مي شوند. با توجه به كاربرد بيشتر و به روز بودن ساخت سازه هاي بتني و فولاديدر عصر حاضر، قوانين موجود در زمينه ساخت اين دو نوع سازه را بيشتر مورد بحث وبررسي قرار مي دهيم. سازه هاي بتني و فولادي اگر براساس اصول مهندسي و ضوابط و آئيننامه هاي اجرايي موجود ساخته شوند، تفاوت آنچناني از نظر مقاومتي با هم ندارند. بايادآوري اين نكته كه، فولاد در برابر حرارت و مواد شيميايي نسبت به بتن مقاومتكمتري دارد (آتش سوزي و ذوب شدن، زنگ زدگي، پوسيدگي و...). در زلزله هر چه اعضايسازه شكل پذيرتر و انعطاف پذيرتر باشند، خسارات مالي و جاني وارده كمتر خواهدبود.براي اين كار بهتر است از فولاد كم كربن، جوش پذير و داراي شكل پذيري بالا استفادهشود. البته صرفا فولادي بودن يك سازه تضميني بر مقاومت آن در برابر زمين لرزه نيست.به عنوان مثال برج 20 طبقه
Pinot Suarez كه يك برج فولادي بود در زلزله سال 1985مكزيكوسيتي، كاملا فرو ريخت. بنابراين مقاومت بالاي سازه هاي فولادي مستلزم اجراياتصالات و جوش ها و ساير مولفه هاي اجرايي آنها، به طور كاملا علمي و فني و بر اساسآئين نامه هاي ملي و بين المللي موجود است.
دیدگاه خود را ثبت کنید