فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه سندرم تک فرزندی
سندرم تک فرزندی چیست؟
سندرم تک فرزندی چه تاثیراتی دارد؟
مزایای تک فرزندی
روش تربیتی درست والدین و کودکان تک فرزندی
بخشی از متن
مقدمه
سندرم تک فرزندی اصطلاحی است که از قرن هجدهم پس از تحقیقی که دو روانشناس انجام دادند رواج پیدا کرد و باعث به وجود آمدن نگرانی برای والدین بسیاری شد. از آن زمان تحقیقات بسیاری انجام شده است تا تاثیرات تک فرزندی در ویژگی های شخصیتی کودکان بررسی شود. اگر شما نیز از آن دسته والدین نگرانی هستید که می خواهند از تاثیرات سندرم تک فرزندی آگاه شوند تا انتهای این مبحث همراه ما باشید.
تاریخچه سندرم تک فرزندی
در قرن هجدهم میلادی، روشی جدید یعنی طرح پرسش نامه ها برای تحقیقات ابداع شده بود و دو روانشناس نیز از آن برای بررسی تاثیرات تک فرزندی استفاده کردند. آنها از حدودا دویست والدین خواستند تا ویژگی های کودکان تک فرزند خود را توصیف کنند و پس از آن به این نتیجه رسیدند که این کودکان خودخواه، با صبر کمتری هستند و برخی ویژگی های منفی دارد. در ایران نیز بسیاری ویژگی های منفی افراد را به تک فرزند بودن ربط داده و آنها را «لوس»، «نونور»، «گستاخ» می نامند.
از آن زمان سندرم تک فرزندی بحثی نگران کننده میان پدر مادرها بوده است و محققان بسیاری به مطالعه این موضوع پرداخته اند.
سندرم تک فرزندی چیست؟
سندرم تک فرزندی مجموعه ای از مشکلات است که بسیاری معتقدند ریشه در تنها بزرگ شدن کودکان دارد. احتمالا شما نیز شنیده اید این افراد لوس هستند یا تقسیم کردن لذت ها برای آنها دشوار است، سخت تر با دیگر کودکان ارتباط برقرار کرده و در آینده نیز تنها می شوند. این موارد پس از خروجی آن تحقیق بر اساس پرسشنامه نتیجه گیری شدند اما امروزه محققان آن را فاقد اعتبار علمی می دانند؛ چرا که پرسش نامه ها به تنهایی مدرک معتبری نیستند و زمان بسیاری از آن زمان گذشته است و شرایط تغییر کرده است.
قرن بیستم به بعد زمان شروع تحقیقات بسیاری در رابطه با سندرم تک فرزندی بود. یک مورد از این تحقیقات در کشور چین که سیاست تک فرزندی را از چندین دهه پیش شروع کرده است انجام شد و طبق آن افراد تک فرزند تفاوت هایی با سایر افراد دارند. در ادامه جهت آشنایی کامل با تاثیرات تک فرزندی در کودکان و سندرم تک فرزندی همراه ما باشید.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید