دانلود تحقیق بررسي اثر ميدان مغناطيسي بر كيفيت سطح و نيروهاي ماشينكاري با فرمت ورد ودر 49 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن تحقیق بررسي اثر ميدان مغناطيسي بر كيفيت سطح و نيروهاي ماشينكاري
مقدمه :
ماشينكاري يكي از مهمترين و فراگيرترين عمليات توليدي ميباشد كه همانند ساير روشهاي توليدي در اين روش افزايش كيفيت سطح ، بالا بردن راندمان و كاهش مواد مصرفي به خصوص ابزار از اهداف بسياري از پژوهشگران و صنعتگران است . محققين در اين مقاله سعي دارند با ارائه يك راه حل ابتكاري به بررسي اثر ميدان مغناطيسي بر روي ابزار برشي حين تراشكاري بپردازند.
Cgosh, Muju از جمله كساني بودند كه در ابتدا اثر يك ميدان مغناطيسي خارجي را بر روي ك از نقطه نظر مكانيكي بر روي پين ديسك مورد بررسي قرار دادند و پي بردند كه ميدان مغناطيسي بر تغيير در حركت نابجاييها در فلزات موثر هستند . كه اين امر بر ميزان سايش پين ديسك اثر ميگذارد و موجب كاهش سايش نفوذي ميگردد]1[ و ] 2[ .
همچنين Sasada, Soda اثر روانكار در مولكولهاي گازي روي سايش چسبان در شرايط مغناطيسي را بررسي كردند و نشان دادند كه سايش نرم هنگامي كه فلزات انتقالي هستند (trasition metals) ميتواند رخ دهد و استنباط كردند كه فعاليت زياد شيميايي با جاهاي خالي الكتروني (d electron vacancies) ارتباط دارد .] 3[
Kragelskii به اهميت گراديان سختي در سطح برهمكنش (interface) اشاره كرده است و يك مدل براي نشان دادن تاثير گراديان سختي بر روي فرسايش با اعمال ميدان مغاطيسي خارجي پيشنهاد كرده است ] 4[.
Lafdi, Mansori طي مطالعاتي در سال 2002 با اعمال ميدان مغناطيسي يك بهبود در عمر ابزار در سوراخكاري خارجي مشاهده كردند ] 5[ همچنين آقاي Mansori و گروهشان در سال 2003 به بررسي اثر ميدان مغناطيسي بر پارامترهاي تراش از جمله سايش ابزار ، دما و شكل براده پرداخته اند ] 6[ .
تحقیق بررسي اثر ميدان مغناطيسي بر كيفيت سطح و نيروهاي ماشينكاري
شرايط و روش تحقيق
دراين تحقيق با توجه به فراگير بودن براده برداري با ابزار تك لبه به خصوص تراشكاري به بررسي اثر ميدان مغناطيسي بر روي ابزار حين تراشكاري پرداخته شده است . دراين تحقيق از ابزارهاي از جنس فولاد تند بر (HSS)استفاده شده است . زواياي ابزار به اين ترتيب هستند كه زاويه براده صفر زاويه تمايل صفر و زاويه تنظيم جلو 90 درجه زاويه تنظيم پشت 10 درجه زاويه آزاد اصلي 6 درجه و زاويه آزاد فرعي 10 درجه ميباشد كه كليه ابزارها توسط ابزار تيزكن 200 MAT به زواياي ارائه شده تنظيم و آماده سازي و دقت زاويه در حدود 5 دقيقه ثابت نگه داشته شد . در تحقيق جهت ماشينكاري از دستگاه تراش TN50Dساخت ماشينكاري تبريز استفاده شده و نيروهاي ماشينكاري توسط دينامومتر پيزوالكتريك KITSLER مدل 9257B اندازهگيري شده است .
دينامومتر به وسيله دستگاه پردازشگر سيگنالهاي دريافتي از سنسور را به آمپلي فاير و سپس به رايانه منتقل ميكند و دادهها درنرم افزار Dynowareمورد تحليل قرار گرفتهاند و نمودار نيروهاي Fr به وسيله نرم افزار ترسيم ميشود . دستگاه تراش مجهز به سيستم ديجيتال ميباشد كه موقعيت ابزار به صورت نسبي مشخص ميشود . جنس قطعه كار فولاد كربني (CK45) با سختي ميباشد .در ابتدا همه ابزارها توسط دستگاه ابزار تيز كن به صورت يكنواخت سنگ زده شدهاند و درهر آزمايش از يك ابزار استفاده ميشود . به طوري كه شرايط و ابزارها و موقعيت قرارگيري ابزار نسبت به قطعه كار به طور يكسان در همه آزمايشات رعايت شده است .
سيم پيچ توليد كننده ميدان مغناطيسي خارجي بر روي ابزار قرار ميگيرد به طوري كه ابزار به جاي هسته سيم پيچ قرار گرفته باشد .( شكل 1) ميدان مغناطيسي توسط يك جريان مستقيم DC به طوري است كه ابزار را در حالت اشباع قرار مي دهد . شدت ميدان مغناطيسي مناسب توسط سيگنال ژنراتور تنظيم و تثبيت گرديد . آزمايش در محيط خشك و بدون سيال برشي انجام شد .
دیدگاه خود را ثبت کنید