پاورپوینت نوسازی بافت تاریخی شهری/رشته شهرسازی در 33 اسلاید شکیل و زیبا قابل ویرایش قابل استفاده دانشجویان ارشد و دکترا شهرسازی و…
مقدمه
مفهوم بافت تاریخی شهر
تعاريف
نوسازي بافت تاریخی شهري در جهان
پیشینه تحقیق
الگوها، مکاتب و نظریه نوسازی بافت تاریخی
الگوي عدم جدايي بناهاي تاريخي
مکتب فرهنگ گرایی
نظريه تعلق بنا به محيط شهري
اهمیت و ضرورت نوسازی بافت تاریخی شهرها
شناخت و ارزشهای نهفته در بافت تاریخی
در اینجا به بعضی از ارزش های نهفته در بافتهای تاریخی شهرها اشاره می شود :
مسایل و مشکلات بافتهای تاریخی و قدیمی شهرها
عوامل اجتماعی
عدم شناخت و آگاهی ساکنان بافتهای شهری از ارزش های تاریخی- فرهنگی آن
vکاهش امنیت اجتماعی
vعوامل حقوقی، توارث، وقف، نوع مالکیت
عوامل اقتصادی
عوامل کالبدی
نتیجه گیری
منابع
نوسازي بافت تاریخی شهري در جهان
براي اولين بار اصول حفاظت و مرمت ابنيه تاريخي و تا حدودي بافت هاي کهن شهري در منشور آتن مشخص گردید. منشور آتن حاصل کنگره هاي سيام است که در سال 1933 نوشته و منتشر مي شود.
کنگره بين المللي معماري مدرن در سال 1931 در شهر آتن برگزار شد؛ نکات مهم اين کنگره که در سال بعد تحت عنوان منشور آتن منتشر شد، نقش مهمي در الگوهاي معماري و شهرسازي دارد. نکات مهم اين منشور درباره ناحيه تاريخي و ارزش هاي آن به شرح زير است:
ماده36- هسته هاي ناسالم بايد تخريب شده و جاي خود را به سطوح سبزي بدهند که به نوسازی محلات مسکوني نزديک کمک مي کنند.
نتیجه گیری
بافت تاریخی را می توان هسته اولیه هر شهر دانست. قلعه، ارگ یا کهندژ و آنچه را به عنوان هسته اولیه شهر امروزی که در زمان های پیشین (در ایران قبل از قاجاریه) ساخته شده می توان بافت تاریخی نامید. به عبارت دیگر فقط بافتی را که یادگار قرن ها، یعنی از ابتدا تا حال شهرسازی را در خود دارد بافت تاریخی می نامند. (شماعی و پوراحمد، 1389 :85).
بسياري از بافت هاي تاریخی و سنتي که زماني مايه افتخار و مباهات شهرها بوده اند در حال حاضر در معرض فرسايش و تخريب قرار گرفته اند. بخش مهمي از جمعيت آن مناطق جابه جا شده اند و ميراث فرهنگي، تاريخي و اجتماعي مختص محله هاي تاريخي يا از بين رفته و يا در حال تخريب هستند. تنها تعداد اندکي از بناها که به سختي روي پا ايستاده اند و به يادگار مانده اند ياد آور ميراث گذشتگان هستند و هويت ديرين بافت را نمايان مي سازند. تجربه کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای توسعه یافته موید این است که برای نوسازی شهری و به ویژه حفظ بناها و بافت های شهری و احیای آنها از طریق تلفیق و تکامل شیوه های شهرسازی سنتی و بومی در هر منطقه جغرافیایی با شهرسازی مدرن ضروری است.
دیدگاه خود را ثبت کنید