دانلود مقاله مسئله فروشنده دوره گرد با فرمت ورد ودر 34 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله مسئله فروشنده دوره گرد
مسئله فروشنده دوره گرد بيش از 200 سال است که ذهن دانشمندان را به خود معطوف کرده است. اهميت
اين مسئله از آنجا ناشي مي شود که اين مسئله جزء مسائل رام نشدني محسوب مي شود واز آنجائيکه مسائل
کاربردي زيادي وجود دارند که مشابه مسئله فروشنده دوره گرد مي باشند بنابراين پيدا کردن يک راه حل
مناسب براي اين مسئله مي تواند منجر به حل مسائل ديگري شود. تاکنون روشهاي الگوريتمي مانند بازگشت به عقب و برنامه نويسي پويا جوابي مناسب براي اين مسئله نداده اند. با معرفي روش برنامه نويسي
ژنتيک افقي تازه اي جهت حل اين مسئله فراروي محققان قرار گرفت. بنابراين بد نيست بعنوان حسن ختام
نگاهي به اين مسئله بيندازيم.
1.9. تاريخچه
مسائل رياضي وابسته به فروشنده دوره گرد در سال 1800 ميلادي توسط رياضي دان ايرلندي " سر ويليام
روآن هميلتن " و رياضي دان انگليسي " توماس پنيگتون کيرکمن " مطرح شد. براي مطلب بيشتر در زمينه کارهاي هميلتن مي توان به کتاب تئوري گراف اثر " بيگز" از انتشارات اکسفورد مراجعه کرد.
مقاله مسئله فروشنده دوره گرد
2.9. کاربرد هاي مسئله فروشنده دوره گرد
در واقع مسئله فروشنده دوره گرد يک سکوي ايده آل براي مطالعه روشهائي است که مي تواند در محدوده وسيعي از مسائل بهينه سازي بکار گرفته شوند.
مسئله فروشنده دوره گرد در بسياري از مسائل حمل و نقل مطرح شده است. فرضا سرويس دانش آموزان که بايد از مسيرهاي متفاوتي عبور کند. اين مسئله از آن جهت مهم است که " مريل فلويد " يکي از بنيانگزان تحقيقات نوين در مسئله فروشنده دوره گرد بر روي آن در دهه 40 ميلادي کار کرده است. در اين دهه همچنين افراد بسياري از جمله " ماهالانوبيس" و" جيسن " در مورد مسئله يافتن مسير بهينه براي حمل تجهيزات کشاورزي از مکاني به مکان ديگر جهت آزمون خاک آن ناحيه کار کرده اند. هرچند مسئله مربوط به فروشنده دوره گرد بيشتر در حل مسائل مربوط به حمل و نقل کاربرد داشته است مي توان زمينه هاي ديگري نيز يافت که از نتايج اين مسئله بهره گرفته باشند. يک مثال کلاسيک طراحي ماشيني براي سوراخ کردن تخته مدار الکتريکي يا ساير وسائل مي باشد. در اين مسئله نقاطي که قرار است سوراخ شوند شهرها و هزينه سفر مدت زماني است که سر دريل طول مي کشد تا از نقطه اي به نقطه ديگر برود. از ديگر کاربردها مي توان به کاربردهاي فضائي وکاربردهائي در زمينه مهندسي ژنتيک نام برد.
دیدگاه خود را ثبت کنید