دانلود پاورپوینت اشنایی با حقوق اداری با فرمت ppt ودر 164 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت اشنایی با حقوق اداری
دانلود پاورپوینت اشنایی با حقوق اداری با فرمت ppt ودر 164 اسلاید قابل ویرایش قسمتی از متن پاورپوینت
رابطه مستخدم با سازمان مبتنی بر کدام تاسیس حقوقی است؟
1- استخدام یک قرارداد دوجانبه است.
2-استخدام یک عمل حقوقی یک جانبه از سوی سازمان اداری است.
3-استخدام رابطه حقوقی ناشی از قانون است.
تعریف مامور دولت
باید بین شخص مامور و دولت رابطه ای وجود داشته باشد.امکان دارد داری رابطه استخدامی مانند رسمی،، پیمانی، خرید خدمتی، روز مزد...باشند و بر اساس قانون یا حکمی مامور انجام امور خاص گردند.
دایره شمول «ماموران دولت» از «مستخدمان دولت در مفهوم خاص » گسترده تر است، هر کارمند دولت، مامور دولت محسوب می شود، هر مامور دولت لزوماً کارمند دولت نیست.مانند سربازان وظیفه که به صورت موقت در نیروهای مسلح، خدمت می کنند و مامور انجام دادن وظایفی می شوند.
شخصیت حقوقی
در علم حقوِق، شخصیت حقوقی به معنی توانایی برای دارا شدن حقوقِ و تکالیف، و نیز توانایی اجرای آن است. وقتی میگوئیم انسان دارایشخصیت حقوقی است منظور این است که از لحاظ حقوقی، او توانایی دارد که دراجتماع، صاحب حق و تکلیف شود و بتواند آنها را اجرا کند.به عنوان مثال مالک شود و خرید و فروش کند.
انواع اشخاص حقوقی
اشخاص حقوقی دو گونه اند :
اشخاص حقوقی حقوق عمومی
اشخاص حقوقی حقوق خصوصی
- اشخاص حقوقی حقوق عمومی، اشخاصی هستند که از طرف دولت به وجود می آیند. مثل وزارتخانه ها. این اشخاص پـس از تصویب مجـوز قانـونی، دارای شخصیت حقوقی گردیده و شروع به فعالیت می کنند.
اشخاص حقوقی حقوق خصوصی خود دو نوعند :
شرکت های تجارتی
موسسات غیر انتفاعی
- شرکت های تجاری شامل شرکت هایی است که در قالب یکی از هفت شرکت مقرر در قانون تجارت فعالیت می کنند.
- موسسات غیرانتفاعی پس از ثبت دراداره ثبت شرکت ها دارای شخصیت حقوقی خواهند شد.
1-شرکت سهامی
شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است. در شرکت سهامی تعداد شرکا نباید از سه نفر کمتر باشد. شرکت سهامی خود به 2 نوع تقسیم می شود:
نوع اول: شرکت هایی که موسسین آنها قسمتی از سرمایه ی شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند. این گونه شرکت ها، شرکت سهامی عام نامیده می شوند. به عبارتی دیگر، شرکت سهامی عام شرکتی است که حداقل 51 درصد سهام آنان از طریق بورس به عموم مردم واگذار شده باشد. شرکت های سهامی عام، تنها شرکت هایی هستند که در بورس پذیرفته می شوند.
نوع دوم : شرکت هایی که تمام سرمایه ی آن ها در موقع تاسیس، منحصراً توسط موسسین تامین گردیده است. این گونه شرکت ها، شرکت سهامی خاص نامیده می شوند.
2- شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده وهر یک از شرکاء، بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه ی خود در شرکت، مسئول قروض و تعهدات شرکت است. در اسم شرکت باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید