دانلود پاورپوینت مخاطرات بهداشتی گوشت و فراورده های گوشتی با فرمت ppt ودر 70 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت مخاطرات بهداشتی گوشت و فراورده های گوشتی
علوم بهداشتی جدید به طور کلی با دستورات مذهبی تطابق دارد. شواهدی وجود دارد که از حدود 1400 سال قبل خطرات آلودگی های انگلی تریشینلوز و سیستی سرکوز سلولوزه که از طریق گوشت خوک منتقل می شود شناخته شده بود. مراحل تهیه و نگهداری گوشت به نحوی است که همواره امکان آلودگی آن و انتقال عفونت به مصرفکنندگان وجود دارد. درنتیجه گوشت هم به طور اولیه از راه آلودگی و عفونت دام زنده و هم به طور ثانویه از طریق تماس با محتویات دستگاه گوارش، خاک، آب آلوده، دست افراد، ظروف، وسایل حمل و نقل و... به عوامل بیماریزا آلوده میشود. پوست و پشم دام های کشتاری یکی از مهمترين منابع آلودگي لاشه هستند. زیرا طی حیات دام، در تماس مستقیم با خاك و مدفوع هستند.
باکتری
باكتريها ميكروارگانيسمهاي ريز و تك سلولي هستند كه به طور وسيعي در طبيعت پخش شدهاند.
این میکروارگانیسمها كروي، ميلهاي و یا مارپيچي شكل هستند. باکتریها خيلي سختتر از كپكها و مخمرها از بين ميروند و عامل اكثر موارد فساد مواد غذايي هستند.
بیشتر آنها غذاهاي نيتروژندار نظیر فراوردههای گوشتی را ترجيح ميدهند و در غذاي با اسیدیته کم، رشد خوبي دارند.
باکتریها انواع مختلفی دارند. برخي از آنها برای انسان مفيد هستند و بعضی مضرند.
باکتریها مسبب بروز انواع عفونتهای غذایی (Food infection) و همچنین مسمومیتهای غذایی (Food intoxication ) هستند.
در عفونت غذایی ابتلا در اثر مصرف غذاهای حاوی پاتوژن زنده رخ می دهد (مثل سالمونلا و کمپیلوباکتر) ولی در مسمومیت غذایی در اثر مصرف غذای حاوی سم تولید شده توسط میکروارگانیسم رخ می دهد (مثل استافیوکوکوس اورئوس و کلستریدیوم بوتولینوم).
در آمریکا سالانه به طور میانگین 76 میلیون موارد بیماری های غذازاد (Food-borne diseases) رخ می دهد که به حدود 325 هزار موارد درمانگاهی و بیمارستانی منجر شده و سبب مرگ 5هزار نفر می شود.
دمای بهینۀ رشد اکثر آنها c˚37 است. دماي پايين معمولاً باكتريها را از بين نميبرد، اما رشدشان را متوقف ميكند و به محض بالا رفتن دما و نزديك شدن به حداقل دمای مورد نياز براي باكتري، رشد و تکثیر ادامه می یابد. برخي ديگر از انواع باكتريها در برابر گرما بسيار مقاوماند و به راحتي در دماي حدود c˚45 رشد ميكنند.
بسياري از گونههای باکتریایی در شرايط نامطلوب توليد اسپور ميكنند مانند باسيلوس، كلستريديوم و... که اين اسپورها در صورت عدم حرارتدهی در دماهاي بالا براي مدتهاي طولاني باقی می مانند. چون اسپور یا هاگ نسبت به حرارت بسیاار مقاوم است.
اکثر باكتريها در مقابل اسيدها بسيار حساساند. به همین دلیل، صلابت نعشی و سپس نزول pH گوشت از رشد و تکثیر بسیاری از عوامل باکتریایی پاتوژن ممانعت به عمل می آورد.
دیدگاه خود را ثبت کنید