فهرست مطالب
مقدمه
دروغگویی پاتولوژیک چیست؟
تشخیص دروغ پاتولوژیک
انواع دروغگویی پاتولوژیک
علائم دروغگویان پاتولوژیک
تشخیص دروغگویان پاتولوژیک
درمان دروغگویی پاتولوژیک
بخشی از متن
مقدمه
دروغ یکی از ناخوشایندترین بخش های شخصیت انسان است. دروغ های کوچک امکان دارد تقریبا بدون ضرر باشد، ولی در برخی موردها ، این عادت یک مشکل بزرگتر، دروغگویی اجباری یا آسیب شناختی را مخفی می کند. در واقع، بیشتر روانشناسان دروغ پاتولوژیک را به عنوان یک اختلال بهداشت روان تعریف می کنند.
دروغگویی پاتولوژیک چیست؟
دروغگویی طبق گفته های دروغین برای گول زدن دیگران به صورت عمد که بیشتر برای منافع شخصی است، گفته میشود. دروغگویی غیرپاتولوژیک امری طبیعی است و علامت اختلال نمیباشد. فردی که به طور پاتولوژیک دروغ میگوید، از روی اجبار و بدون منفعت معلومی برای خود دروغ خواهد گفت.
کوشش هایی برای توضیح فرق دروغ پاتولوژیک و غیرپاتولوژیک انجام گرفته است، ولی تحقیقات بیشتری برای تمایز مناسب احتیاج است.
خصوصیت اصلی دروغ پاتولوژیک این است که انگیزه واضحی ندارد. اغلب میتوان مشخص کرد که چرا کسی دروغ گفته است، به طور مثال برای منفقت های خود یا برای دوری از شرایط شرمآور یا استرسزا، ولی دروغگویی پاتولوژیک بدون علت واضح اتفاق نمی افتد و به نظر نمی آید نفعی برای فرد داشته باشد.
معلوم نیست که آیا شخصی که دروغ پاتولوژیک میگوید از فریبکاری خود اطلاع دارد یا قادر است درباره دروغ خود عاقلانه فکر کند. دروغ پاتولوژیک میتواند ارتباطات اجتماعی را سخت نموده و باعث مشکلات بین فردی زیادی شود.
تشخیص دروغ پاتولوژیک
تشخیص دروغ پاتولوژیک برای روانشناسان سخت بوده است چون این می تواند علامتی از مشکل دیگری یا عادت از بچگی باشد. بیشتر ، روانشناسان به جای اینکه تنها افسانه پردازی کنند ، به دنبال دلیل اصلی این اتفاق می گردند و برای رفع آن کوشش می کنند. بیماری های روانی که بعضی وقتها به دروغ پاتولوژیک مربوط می شوند شامل اختلال استرس بعد از سانحه ، اختلال شخصیت خودشیفته و اختلال دو قطبی هستند.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید