فهرست مطالب
مقدمه
کلیشه های نادرست در خصوص سن گرایی در افراد مسن
رواج سن گرایی چه قدر است؟
چگونه می توان با سن گرایی مبارزه کرد؟
راهکارهایی برای مبارزه با پیری مغز و کمک به سن گرایی
بخشی از متن
مقدمه
هدف از نگارش این محتوا ﺁشنایی شما سن گرایی و کلیشه هایی است که درباره ی آن وجود دارد. به طور کلی سن گرایی یک تعریف نادرست تفکر غلط و تبعیض غلط در مورد افراد سن بالا و مسن است.
در واقع سن گرایی نوع دیگری از نژادپرستی و تبعیض جنسی است. این تبعیض و باور غلط از آن جا می ﺁید که بسیاری از افراد، بالا رفتن سن و مسن شدن را بد و ناخوشایند می دانند به همین دلیل، با افراد مسن و سالمند، بد برخورد می کنند و آن ها را مسخره می کنند.
رابرت باتلر، متخصص جغرافیایی، اولین شخصی بود که اصطلاح سن گرایی را به منظور توصیف تبعیض افراد مسن و سالمند، در جهان مطرح نمود. اما در حال حاضر، این اصطلاح، به هر تبعیضی که در حوزه ی سن، انجام گیرد اطلاق می شود. از جمله ی این نگرش می توان به تبعیض در سنین کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و سالمندان اشاره نمود.
این تبعیض و مشکلات عموما در محل کار افراد، به چشم می خورد. چرا که حوزه ای است که در آن معیارهایی همچون درجه های شغلی یا اختلافات حقوقی، مطرح می شود. همچنین یکی از مهم ترین معیارهای یافتن شغل، سن است. جوانان و بزرگسالان هر کدام به نوبه ی خود، دشواری های خاص خود را در این حوزه دارند.
جوانان به دلیل نداشتن تجربه و سابقه ی کاری کافی، در یافتن شغل با مشکل رو به رو هستند و دشواری های خود را دارند و حتی با یافتن شغل هم، حقوق کمتری دریافت می کنند. بزرگسالان و افراد مسن نیز به واسطه ی سن بالای خود، در یافتن شغل جدید و یا تغییر شغل، با دشواری های زیادی مواجه می شوند.
کلیشه های نادرست در خصوص سن گرایی در افراد مسن
براساس تحقیقات انجام گرفته در این زمینه، خانم سوزان فیسکه اظهار نمودند که عموما کلیشه های سن گرایی در افراد سالمند، به نحوه ی انتظار جوانان از این قشر برمی گردد. این انتظارات عبارتند از:
• یکی از مهم ترین و اولین کلیشه هایی که در این حوزه رایج می باشد موضوع جانشینی است. بر اساس این کلیشه، جوانان بر این باورند که افراد مسن دیگر کار خود را انجام داده اند و باید راه را برای جوانان باز کنند. این نوع نگرش و تفکر یعنی اینکه جوانان، افراد مسن را بی اهمیت می دانند و این قشر را لایق انجام کار و یا داشتن پست و مقامی نمی دانند. طبیعتا این نوع نگرش، کاملا غلط و طرز تفکر اشتباهی است.
• کلیشه ی دوم، با عنوان مصرف، توسط ایشان مطرح شد. به این معنی که افراد جوان احساس می کنند منابع موجود و محدود، فقط باید صرف آن ها شود نه افراد مسن.
• هویت افراد مسن، سومین کلیشه ی رایج در این حوزه است. بر اساس این نگرش، افراد جوان تر بر این باور هستند که افراد مسن باید طبق سن خود عمل کنند و بر طبق هویت جوانان پیش نروند. مثلا مثل آن ها لباس نپوشند یا حرف نزنند.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید