دانلود مقاله بیماری های قلبی عروقی با فرمت ورد ودر 20 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله بیماری های قلبی عروقی
کلیاتی درباره دستگاه گردش خون
قلب انسان در هر روز بیش از صدهزاربار می تپد تا از یک طرف خون سرشار از اکسیژن و مواد غذایی را به بافت ها و اعضای بدن برساند و از طرف دیگرخون بازگشتی از اندام های بدن را برای اکسیژن گیری به ریه ها می رساند .
قلب یک پمپ عضلانی با چهار حفره اصلی شامل یک بطن و یک دهلیز در سمت راست و یک بطن و یک دهلیز در سمت چپ است . خون بازگشتی از اندام ها و بافت های مختلف بدن توسط وریدها ( سیاهرگ ها ) وارد دهلیز راست می شود . این خون از دهلیز راست به بطن راست می ریزد و از انجا از طریق شریان ( سرخرگ ) ریوی به ریه ها فرستاده می شود .پس از اکسیژن گیری این خون در ریه ها ، خون اکسیژن دار از طریق ورید ریوی وارد دهلیز چپ می شود . با ورود خون به بطن چپ و در اثر انقباض عضله قلب ، این خون از راه شریان آئورت و از طریق شاخه های شریانی به بافت های بدن میرود تا اکسیژن خون مورد نیاز سلول ها را تامین کند . برای انجام این وظایف مهم ، خود عضله قلب هم نیاز به اکسیژن کافی دارد . در سطح قلب دو شریان اصلی تغذیه کننده عضله قلب به نام شریان های کرونر راست و چپ قرار دارند . شریان کرونر چپ به دو شاخه اصلی تقسیم می شود که این دو شاخه به همراه شریان کرونر راست ، خون رسانی به عضله قلب را بر عهده دارند .
مقاله بیماری های قلبی عروقی
بیماری های قلبی عروقی و عوامل خطر آن
داشتن قلب سالم برای حیات انسان یک ضرورت است ، هر چند بسیاری از بیماران قلبی آموخته اند که چگونه یک زندگی کامل و مولد داشته باشند . بیماری های قلبی اموخته اند که چگونه یک زندگی کامل و مولد داشته باشند . بیماریهای قلبی عروقی به سن یا جنس خاصی اختصاص ندارد و همه افراد در هر سن و جنسی ممکن است در معرض ابتلا به این بیماری ها باشند . با این حال ، می توان با انجام اقدامات موثر و به موقع ، خطر ابتلا یا عوارض حاصل از آن ها را کاهش داد .
بعضی افراد بیشتردر معرض ابتلا به بیماری قلبی عروقی هستند و بنابراین ، اطلاع از عوامل خطر این بیماری ها به افراد دارای این عوامل می تواند به طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی کمک کند .
در جدول زیر ، عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و میزان شیوع هر یک از آنها آمده است ( اطلاعات سال 1388) :
عامل خطر | درصد شیوع در سال 1388 |
فشارخون بالا ( بیشتراز90/140 میلی متر جیوه ) | 1/16 درصد |
کم تحرکی | 39 درصد |
مصرف دخانیات | 8/11 درصد |
اضافه وزن | 8/28 درصد |
چاقی | 8/28 درصد |
مصرف میوه و سبزی کمتر از 5 واحد در روز | 2 /15 درصد |
مصرف روغن مایع | 2/88 درصد |
درصد افراد بدون عامل خطر | 3/48 درصد |
درصد افراد 44 – 15 سال بدون عامل خطر | 3/3 درصد |
درصد افراد 64 – 45 سال بدون عامل خطر | 1/1 درصد |
*عامل خطر ، عاملی است که احتمال ابتلا به یک عارضه یا بیماری را افزایش می دهد .
** منظوراز عوامل خطر در سه ردیف آخرجدول ، مصرف سیگار روزانه، مصرف میوه و سبزی کمتر از 5 واحد در روز ، کم تحرکی ، اضافه وزن و چاقی و فشار خون بالاست .
دیدگاه خود را ثبت کنید