دانلود مقاله آرتمیا ، اهمیت و کاربرد آن با فرمت ورد ودر34 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله
مقدمه
آرتميا يكي از انواع مهم و نسبتاً گسترده سخت پوستان است كه از آبهاي لب شور تا آبهاي شور كه ميزان املاح آنها ممكن است تا چند برابر آب دريا باشد زندگي مي كند. اسم علمي اين سخت پوستان به زبان لاتين با توجه به شكل ظاهري آن آرتميا (به معني گوشواره آبي) مي باشد. با روشن شدن ارزش غذايي و كاربردي آرتميا در تغذيه ماهيان پرورشي، براي اولين آكواريوم عمومي سانفرانسيسكو موفق به جمع آوري و خشك كردن تخم مقاوم آن كه اصطلاحاً سيست ناميده مي شود، گرديد. و از نيمه دم قرن 19 به بعد مطالعات و تحقيقات وسيعي در رابطه با مورفولوژي، اكولوژي هيستولوژي، ژنتيك، بيوشيمي، توكسيكولوژي و بيولوژي مولكولي و بسياري از موضوعات ديگر آغاز گرديده و سال به سال گسترش بيشتري يافته است، در حال حاضر تحقيقات و پژوهش در مورد موضوعات مختلف آرتميا توسط مركز رفرنس جهاني آرتميا در دانشگاه ژنت بلژيك، مركز آرتمياي يونان و مركز رفرنس كاليفرنيا و مركز رفرنس دانشگاه اروميه در حال انجام مي باشد.
با توجه به اهميت اسيدهاي چرب ضروري 5 :20 ،4: 18 ، 3 : 18 كه همگي اسيدهاي 3-n مي باشند، در تغذيه آبزيان و مطالعه مقادير اسيدهاي چرب در گونه هاي مختلف اين نتيجه بدست آمد كه مقادير اسيدهاي چرب از گونه اي به گونه اي ديگر و حتي در داخل يك سال فرق مي كند.
بيشترين ميزان اسيدهاي چرب در آرتميا اورميانا در مرحله متاناپليوس از نوع اسيدهاي چرب 5 : 20 (3-n) مي باشد و در حالت طبيعي 52% پروتئين و 4% چربي دارد.
با گسترش صنعت آبزي پروري و اهميت تكنولوژي در دنيا، بخصوص در ميزان و توسعه روزافزون پرورش انواع ميگو و ماهي در كشور و با توجه به اينكه آرتميا يكي از فاكتورهاي مهم در امر پرورش و تغذيه ميگو است، از طرفي از نظر اقتصادي ارزش آرتميا و قيمت آن در بازارهاي جهاني رو به افزايش است مي توان با بهره برداري اصولي و علمي از اين موجود آبزي چه بصورت پرورش مصنوعي و با استفاده از منابع طبيعي درياچه اروميه در آذربايجان غربي، علاوه بر تامين احتياجات داخلي، با صادرات مقادير مازاد اين محصول بصورت قابل توجهي براي كشور ارزآوري كرد. در اين ميان درياچه اروميه با حدود 5000 كيلومتر مربع مساحت، علاوه بر غني بودن از نظر املاح و مواد معدني زيستگاه گونه اي از آرتميا بنام آرتميا اورميانا مي باشد. آرتميا اورميانا يكي از هفت گونه آرتمياي شناخته شده در جهان است و در حالت طبيعي 52% پروتئين و 4% چربي دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید