اصلاحات و تعاریف
ریزش طبیعی
به ریزش محصول در اثر عوامل طبیعی مانند وضعیت فیزیولوژیکی خوشه بارد و غیره گفته می شود
تلفات
قسمتی از محصول که طی فرایند برداشت به شکل دانه یا کنترل یا سنبله از دسترس انتفاع خارج می شود .
سطوح غالب
سطوحی که نمایانگر وضعیت کلی مزرعه باشد؛ مانند مزرعه پرپشت ؛ متوسط یا کم پشت
عملکرد مزرعه
میزان برداشت مزرعه در واحد سطح بر حسب تن در هکتار
کیل گیری
برآورد عملکرد مزرعه به طریق برداشت تصادفی
اقسام تلفات
سرخوشه و ساقه له شده و دانه که مربوط به واحد ریزش درو می باشد
دانه سالم به دست آمده در نمونه ها که نشانه ریزش طبیعی و ریزش غربال ها و کاه پران کمباین است
دانه شکسته و دانه موجود در خوشه های نیم کوب که نشانه تلفات و حد خرمنکوب است
دانه شکسته در مخزن کمباین که مربوط به تلفات واحد کوبنده می باشد
کاه و خرده کاه و بذر در مخزن کمباین که مربوط به تلفات ناشی از غربال ها می باشد
روش های اندازه گیری تلفات برداشت
روش اندازه گیری تلفات توسط صفحه زیر کمباین
وسایل لازم
صفحه سفره مانند از جنس پلاستیک یا برزنت با یک چهارچوب، که داخل آن یک طوری محکم فلزی نصب شده باشد و طول آن کمتر از فاصله بین چرخ های کمباین و بیشتر از عرض کاه پران های انتهایی کمباین باشد.
روش اندازه گیری
صفحه مورد نظر را در مسیر حرکت کمباین قرار دهید و پس از گذشتن کمباین از روی آن تعداد دانه ریخته شده را شمارش کنید برحسب تعداد دانه در یک گرم محصول ، میزان ریزش برحسب
روش اندازه گیری تلفات توسط چهارچوب سیمی
وسایل لازم
چهارچوبه دارای توری سیمی به عرض 30 سانتی متر و طولی برابر عرض یک کاه پران در کمباین های مختف
روش اندازه گیری
چهارچوبه مربوط را در حین کار عادی کمباین یکبار در قسمت جلو و یکبار در قسمت کانال خروجی کمباین قرار دهید و تعدا دانه ریخته شده در هر قسمت را بشمارید و پس از محاسبه تفاضل این دو مقدار ، عدد به دست آمده در تعداد کاه پران کمباین مورد نظر ضرب کنید و تعداد دانه ریزش شده را به دست آورید بقیه کار به شیوه بند می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید