هدف از نوشتن انگیزه نامه بیان دلیل شما برای ادامه تحصیل در مقطع بالاتر به خصوص در آن دانشگاه و زیر نظر استادی است که قصد دارید با ایشان کار کنید. پس نوشته شما بایستی توجه مخاطب اصلی خود که عموما کارشناسان امور پذیرش یا اساتید کمیته پذیرش هستند را به خود جلب کند.
به منظور جلب توجه اساتید و افزایش اشتیاق آنها برای کسب اطالاعات بیشتر از شما، بایستی موارد زیر را در نوشتن انگیزه نامه خود رعایت نمایید.
1- از انگیزه نامه های دیگران کپی برداری نکنید!. نمونه های ارائه شده به منظور آشنایی به سبک نوشته های دانشجویان ممتاز و ایده گرفتن از آنهاست. درصورتی که از متن و جملات آنها کپی برداری کنید، برای خواننده غیر واقعی و تکراری جلوه میکند.
2- انگیزه نامه بایستی به صورت خلاصه نوشته شده باشد. پس از گفتن موارد جانبی، غیر ضروری و غیر مرتبط اجتناب نمایید.
3- انگیزه نامه بایستی کاملا شخصی شده باشد. به طوری که نحوه علاقه مند شدن به رشته و گرایش خود و مسیر رشد و شکوفایی را در این رشته نشان دهد.
4- همچینین نحوه آشنایی به دانشگاه و استاد مورد نظر و دلایل علاقه مندی به تحصیل در آن دانشگاه باید ارائه شود.
5- توانایی ها و قابلیت های خود را که شما را برای پذیرش در آن جایگاه مناسب میسازد با بیان مثال های واقعی بیان کنید.
6- در انتهای انگیزه نامه، علاقه خود را برای دریافت پاسخ ابراز کنید و به خواننده اطمینان خاطر دهید که برای پاسخگویی به سوالات احتمالیشان آماده هستید.
7- در پایان، انگیزه نامه خود را چندین مرتبه مرور کنید تا از عدم وجود ایرادات املایی ، گرامری و مفهومی خاطر جمع گردید. همچنین میتوانید انگیزه نامه خود را در اختیار افرادی که سطح زبان و تجربه بالا هستند قرار دهید تا نکات و ایرادات احتمالی را به شما گوش زد کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید