دانلود مقاله زهر زنبور عسل با فرمت ورد ودر 13 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله زهر زنبور عسل
زهر زنبور عسل مايعي است تلخ مزه به رنگ روشن داراي وزن مخصوص(1313/1 )بوي خاص و واكنش اسيدي ، در مجاورت هوا به سرعت خشك ميشود .
زهر زنبور مايعي است به رنگ روشن شفاف با بوي مخصوص و با مزه اي تلخ که خاصيت اسيدي داشته و حدود 88درصد آن را آب تشکيل مي دهد.
زهر زنبور عسل آبگونه ای شفاف با بوی مشخص عسل مزه ای تلخ، گس می باشد.
از هر كلنی زنبور عسل یك گرم زهر خالص خشك شده به دست می آید و هر یك هزار زنبور قادر به تولید ٥٠ میلی گرم سم می باشند.
زهر زنبور عسل، مايعي است شفاف كه داراي بوي تند مشابه عسل و طعم آن بسار تلخ است. به آساني در آب و اسيد حل شده ولي در الكل حل نميشود. زهر خشك به رنگ زرد كمرنگ بوده و در مجاورت هوا سريع خشك ميشود. زهر زنبور عسل در برابر حرارت مقاوم بوده به طوري كه ميتوان آن را به مدت ده روز تا 100 درجه سانتيگراد حرارت داد بدون آن كه تغيير محسوسي در خواص آن پديد آيد، البته مواد فرار آن طي جمعآوري و خشك شدن از بين ميرود.
مقاله زهر زنبور عسل
در میان بسیاری از انواع حشرات، فقط تعداد خیلی محدودی از آنها توانایی دفاع از خود را توسط نیش و تزریق زهر دارند. تمام حشراتی که قادر به نیش زدن هستند جزو راسته بالغشائیان (Hymenoptera) محسوب می شوند که مورچه ها، زنبورهای معمولی و زنبور عسل را در بر دارد. عقیده بر آن است که نیش زدن از دستگاه تخم گذاری اجداد گونه های بالغشائیان شکل گرفته و فقط ماده های آنها می توانند نیش بزنند. نیش آنها در انتهای شکم و یا نزدیک آن قرار دارد. بنابراین، دردی که از نیش زدن زنبور عسل وارد شود، دفاع از کلنی خودش است که توسط گاز گرفتن ایجاد نمی شود بلکه به علت نیش زدن پدید می آید.
حشرات متعدد سمی دیگری وجود دارند که زهر ترشح می کنند و معمولاً بدن خود را با آن می پوشانند، زخم ها را به وجود می آورند و آن را در زخم تزریق می کنند یا آن را از طریق قسمت های دهان یا نیش زدن اعمال می کنند. در بعضی موارد زهر برای دفاع کردن فردی یا در مورد حشرات اجتماعی، برای دفاع از کلنی مورد استفاده قرار می گیرد. اما زهر در کشتن طعمه (مثل بعضی زنبورها یا عنکبوت ها) یا جهت از حرکت انداختن و حفاظت کردن طعمه (برای خودشان یا بچه های در حال رشد خود) نیز بکار می رود.
دیدگاه خود را ثبت کنید